Manşetler

iOS 15.3 ve iPadOS 15.3 güncellemeleri dağıtıma çıktı

ios 15.3 güncelleme

Apple, çarşamba akşamı uyumlu cihazlar için iOS 15.3 ve iPadOS 15.3 güncelleme dağıtımlarına başladı. Bunlar oldukça küçük çaplı güncellemelerdir, öyle ki, Apple bu güncellemenin ne gibi yenilikler getirdiğine dair kapsamlı bir not bile paylaşmadı. Ancak kötü niyetli kişilerin hedefi olabilecek bir Safari tarayıcı kusurunu düzeltmek için önemli bir güvenlik düzeltmesi ile birlikte geliyor.

Güvenlik araştırmacıları bu ayın başlarında, web sitelerinin bir iOS kullanıcısı tarafından yakın zamanda ziyaret edilen URL’lere erişmek ve hatta bir Google kullanıcı kimliği almak için Apple’ın Safari tarayıcısındaki bir kusurdan yararlanabileceğini ortaya çıkarmıştı.

iOS 15.3 güncelleme dağıtımı ile Safari güvenlik açığı çözüme kavuşuyor

9to5Mac, birkaç gün önce dağıtıma çıkan iOS 15.3 sürüm adayının testini yaptı ve bu belirtilen güvenlik sorununu çözdüğünü tespit etti. Apple’ın hızlı düzeltmesi, iOS ve iPadOS kullanıcıları için faydalı olacaktır, çünkü macOS’tan farklı olarak, güvenlik açığından kaçınmak için iOS’te başka bir internet tarayıcısına geçiş yapamazsınız. Apple, iOS’te üçüncü taraf tarayıcıların kullanılmasına izin veriyor, ancak bunların hepsinin aynı Safari web sayfası oluşturma motorunu kullanması gerekiyor. Yani, özünde hepsi aynı internet tarayıcı niteliklerini ve tabiatını paylaşıyor.

ios 15.3 güncelleme

iOS 15.3 güncelleme dağıtımının başlaması, uyumlu cihazlar için herhangi bir yenilik veya başka belirgin hata düzeltmesi getirmiyor. Apple aralık ayında iOS 15.2 ve iPadOS 15.2 güncellemeleri yayınlamıştı. O güncellemelerde iPhone 13 Pro’nun makro modunda iyileştirmeler, yurt dışındaki kullanıcılar için sadece sesli komut ile işleyen Apple Music planı, Dijital Miras Programı ve Apple’ın Uygulama Gizlilik Raporu gibi özellikleri gelmişti.

İLGİLİ HABERLER