Teknoloji

iOS 14 ile aranan emojiyi bulmak kolaylaşacak

ios 14 emoji

iOS 14 ile iPhone sahipleri emoji klavyesi üzerinde emojiler için arama yapabilecek. Bu özelliğin varlığı, Apple’ın internet sitesine yerleştirdiği iOS 14 özellikleri listesinde görüldü.

Hâlihazırda iOS kullanıcılarının aradıkları emojiyi bulmaları için yüzlerce emoji içinde gezinmeleri gerekiyor ve bu da oldukça zahmetli bir deneyim oluyor. Aradığı emojinin hangi kategori altında sunulduğunu bilmeyen kullanıcılar, uzun bir arayışın sonunda duygularını veya eylemlerini ifade eden doğru sembole ulaşabiliyor.

iOS 14’te ise yeni arama çubuğu sayesinde emoji bulmak ciddi anlamda kolaylaşacak. Apple, bu yeni deneyimi tanımlamak için şu ifadeleri kullanıyor: “Emoji klavyesindeki yeni arama alanı sayesinde en doğru emoji için arama yapabileceksiniz. Arama çubuğuna ‘kalp’ veya ‘gülen yüz’ yazdığınızda karşınıza uygun emoji seçenekleri çıkacak.”

Apple macOS’te uzun süredir Mesajlar uygulamasında ve işletim sisteminin genelinde bir klavye kısayolu üzerinden emoji araması yapmayı mümkün kılıyor. Bu özelliğin iOS’e taşınmasının kullanıcılar için sevindirici bir yenilik olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Apple iOS 14 ile birlikte emoji arama özelliğinin dışında çok sayıda özellik sunuyor. Araç takımlarını ana ekrana taşımayı mümkün kılan şirket, Mesajlar uygulamasına da grup sohbetlerini kolaylaştıracak yenilikler ekliyor.

İLGİLİ HABERLER