Teknoloji

Apple Mesajlar uygulaması gruplar için daha gelişmiş destek sunacak

apple mesajlar ios 14

Apple, iOS 14 ile birlikte Mesajlar uygulamasına da ilgi çekici bazı özellikler ekliyor. Grup sohbeti deneyiminin iyileştirilmesi, satır içi yanıt desteğinin sunulması ve bildirim seçeneklerinin geliştirilmesi, Apple’ın sunduğu yenilikler arasında öne çıkıyor. Kullanıcılara favori sohbetlerini uygulamada ekranın üst kısmına sabitleme imkanı veren şirket, yeni Memoji seçenekleri de sunuyor. Bu yeni özellikler Apple’ın macOS Big Sur güncellemesiyle birlikte Mac üzerinde de kullanıcıların karşısına çıkacak.

Apple’dan verilen bilgiye göre, yeni grup yanıtlama seçenekleri ile grup sohbetlerindeki konuşmaları takip etmek kolaylaşacak. Kullanıcılar yanıtlayacak mesajları özel olarak seçip ana grup sohbetinden farklı şekilde görülecek ayrı bir sohbet akışı başlatabilecek. Buna ek olarak, grup sohbeti ayarlarında yapılan değişikliklerle birlikte kullanıcılar sadece kendilerinden bahsedildiğinde bildirim alabilecek.

Apple grup sohbetlerinin arayüzünün tasarımında da değişikliğe gidiyor. Kullanıcılar sohbet ekranının en üstünde katılımcıların profil fotoğraflarını görecek. En aktif katılımcıların fotoğrafları daha büyük şekilde gösterilecek. Bu fotoğrafların yerine tek bir ikon belirlemek de mümkün olacak.

Mesajlar uygulamasında kullanıcılara yeni Memoji seçenekleri de sunuluyor. Apple’dan verilen bilgiye göre, 20 yeni saç ve saç aksesuarı tarzı kullanıcıların karşısına çıkacak. Yeni yaş seçenekleri hazırlayan Apple, üç farklı Memoji çıkartmasını da kataloguna ekliyor.

Apple Mesajlar uygulamasının macOS versiyonuna da Big Sur güncellemesiyle birlikte önemli yenilikler kazanıyor. Arama aracını güçlendiren şirket, fotoğraf seçme aracının da tasarımını değiştiriyor. Mesaj efektlerinin desteklenmesi de Apple’ın Mac üzerinde sunduğu yenilikler arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER