Teknoloji

iOS 14 beta 5 kodlarında iPhone 12 için 120 Hz ekran işareti

iphone 12 pro

5G uyumlu ilk iPhone modellerinin ekim ayında çıkmasını bekliyoruz. Yeni iPhone 12 serisi içinde 5G’nin yanı sıra ilgi çekici bir özelliğin bulunacağı da söyleniyor. Hatta 5G’nin henüz faaliyete geçmediği bölgeler için bu özellik daha da ilgi çekici olabilir. Yüksek yenileme hızlı ekrandan bahsediyoruz.

Geçtiğimiz haziran ayında Ben Geskin adlı Twitter kullanıcısı ve son zamanlarda adı daha fazla duyulan sızıntı kaynağı, ilk iOS 14 geliştirici beta sürümü içinde “Kare Hızını Sınırla” şeklinde bir seçeneğin bulunduğuna dikkat çekmişti. Söz konusu seçenek ekranın maksimum çerçeve hızını saniyede 60 kare ile sınırlıyordu. Şu anda iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modellerinde 60 Hz ekran bulunuyor. Bu nedenle söz konusu seçeneğin varlığınınn mevcut iPhone modellerinde pek anlamı bulunmuyor.

Son zamanlarda çıkan haberlerde ise iPhone 12’nin de 60 Hz ekran ile geleceği öne sürülüyordu. Daha önceleri daha üst seviyedeki iki modelin 120 Hz yenileme hızını destekleyeceği, ancak Apple’ın pille ilgili endişeler nedeniyle bunu etkinleştirmeyeceği söyleniyordu.

Bir Twitter kullanıcısı, iPhone 11 Pro’suna iOS 14 beta 5 kurduktan sonra yenileme hızını 60 Hz ile sınırlama seçeneğini gördüğünü kaydetti. Eğer Apple henüz bu seçeneği kaldırmadıysa, o hâlde 120 Hz ekranın gelmesi ihtimali de bulunuyor demektir.

Ekranlar konusundaki uzmanlığıyla bilinen analist Ross Young da, 120 Hz ekran üzerinde gerçekten çalışmaların yapılıyor olabileceğini kaydetti. Yeni iPhone’ların LTPO arka panel teknolojisiyle gelmeyeceğini, Galaxy Note 20 Ultra’da olduğu gibi uyarlanabilir yenileme hızına sahip olmayacağını da dile getirdi.

Daha önce çıkan bir haberde ise, iPhone 12 Pro Max’te 120Hz ekranın amaçlandığı gibi çalıştığı, sorununun bunu iPhone 12 Pro’da uygulamakla ilgili olduğu söylenmişti. Yeni iPhone modellerinin piyasaya çıkışı birkaç hafta ertelendiği için Apple’ın elinde, Promotion ekranı, yani yüksek yenileme hızlı ekranı iyileştirmek için daha fazla zamanı olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER