Teknoloji

iOS 14’ün kullanım oranı yüzde 90’ı geçti

apple ios 14 inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple geçtiğimiz aralık ayında son dört yılda tanıtılan iPhone’ların yüzde 81’inin iOS 14 ile çalıştığını duyurmuştu. Araştırma şirketi Mixpanel’in açıkladığı son verilere göre, iOS 14’ün iPhone ve iPad’lerdeki benimseme oranı yüzde 90’ı geçti.

Mixpanel’in raporunda, iOS kullanıcılarının yüzde 90.45’inin en son sürümü kullandığı görülüyor. iOS 14’ün geçtiğimiz yılın eylül ayında yayınlandığını düşününce gelinen noktanın etkileyici olduğu söylenebilir.

iOS 13’ün kullanım oranı yüzde 5.07’ye inerken, cihaz sahiplerinin sadece yüzde 4.48’lik kısmı iOS 12 ve daha eski sürümleri kullanıyor.

Apple’dan henüz bu sayılar için bir doğrulama gelmiş değil. Ancak bu sayıları sürpriz olarak da değerlendirmemek gerekiyor. Apple’ın Geliştirici sitesinde 24 Şubat’ta yapılan paylaşımda tüm iOS cihazların yüzde 80’inde iOS 14’ün kullanıldığı açıklanmıştı.

Yeni iOS sürümlerinin dağıtımı konusunda oldukça hızlı olan Apple, iOS 14.5’te de bu geleneği sürdürüyor. iOS 14, eylül ayındaki çıkış performansıyla iOS 13’ün çıkış performansını da sollamayı başarmıştı. Ana ekrana araç takımı eklenebilmesi, iPhone için Resim içinde Resim özelliği, Uygulama Kütüphanesi, kompakt arayüz unsurları, yerleşik Çeviri uygulaması gibi özellikler iOS 14’le kullanıcılara sunulmuştu.

 

İLGİLİ HABERLER