Teknoloji

iOS 14.7.1 Apple Watch kilit sorunu ve sıfır-gün açığına çözüm getiriyor

ios 14.7.1

Geçen hafta iOS 14.7 güncellemesi, Apple’ın manyetik özellikli MagSafe Battery Pack aygıtı için destek de dahil olmak üzere çeşitli özellikler ekleyerek çıkmıştı. Ne var ki, bu güncelleme, Apple Watch kullanıcılarının bileklerine kolay erişim için kullandıkları “iPhone ile Kilidi Aç” özelliğini kesintiye uğratmıştı. Apple, bunu düzeltmek için iOS 14.7.1 güncellemesini dağıtıma çıkardı.

Ancak, bir Apple Watch’ınız olmasa bile, mümkün olan en kısa sürede iOS 14.7.1’i yüklemeniz gerekiyor. Ayrıca Mac sahipleri de yeni çıkan macOS 11.5.1 güncellemesini yüklemeli. Apple’dan gelen güvenlik notları, yayınlanan iki güncellemenin çözdüğü sorunları gösteriyor ve bunlar arasında halihazırda kötüye kullanılan kusurlar da bulunuyor. Apple’ın masaüstü ve mobil işletim sistemlerindeki bellek bozulması sorunlarına aynı güvenlik açığı kimliği atanmış ve bu bulgu anonim bir araştırmacıya atfedilmiştir.

IOMobileFrameBuffer

Şunlar için geçerli: iPhone 6s ve üstü, iPad Pro (tüm modeller), iPad Air 2 ve üstü, iPad 5. nesil ve üstü, iPad mini 4 ve üstü ve iPod touch (7. nesil)

Şunlar için geçerli: macOS Big Sur

Etki: Bir uygulama, çekirdek ayrıcalıklarıyla rastgele kod yürütebilir. Apple, bu sorunun aktif olarak istismar edilmiş olabileceğine dair bir raporun farkındadır.

Açıklama: Belleğin işlenmesi iyileştirilerek bir bellek bozulması sorunu giderildi.

CVE-2021-30807: Anonim bir araştırmacı

Security Week‘e göre bu, Apple’ın 2021 yılı içinde çözüme kavuşturduğu 13’üncü sıfır-gün açığı oluyor.

İLGİLİ HABERLER