Manşetler

iOS 14.7 güncellemesi yayınlandı; MagSafe Battery Pack için destek geldi

ios 14.7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iOS 14.7 güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme iPhone 12 sahiplerinin MagSafe Battery Pack aygıtından tam olarak yararlanmasına ve HomePod kullanıcılarının sayaçlarını telefonlarından yönetmesine izin veriyor. Ayrıca birtakım ek özellikler ve düzeltmeler de güncelleme dahilinde sunuluyor.

Güncellemenin en dikkat çekici özelliği, yeni MagSafe Battery Pack aygıtı için eklenen donanım desteği oluyor. Apple’ın geçen hafta duyurduğu ve müşterilere de yavaş yavaş ulaştırılmaya başlanan MagSafe Battery Pack şarj aksesuarı için gerekli olan iPhone 12 serisi desteği güncellemeyle birlikte tam zamanında sunuluyor.

Ayrıca güncelleme, Türkiye’de resmi satışı yapılmayan HomePod için zamanlayıcı deneyimine iyileştirmeler getirerek kullanıcılarına yalnızca seslerine güvenmek yerine zamanlayıcıları Ev uygulamasından yönetmelerine olanak tanıyor. Apple, geçtiğimiz nisan ayında duyurduğu yeni bir Apple Card özelliğini de ekledi. İki Apple Card Family kullanıcısı artık en düşük faiz oranını korurken kredi limitlerini birleştirmek amacıyla hesaplarını birleştirebiliyor.

Bu arada iOS 14.7’de yer alan özelliklerden bazıları, iOS 15 beta sürümünü çalıştıranların kullanımına açık görünmüyor.

Ayrıca Apple, EKG uygulaması ve düzensiz kalp ritmi bildirimlerini 30 ülkeye daha getiren WatchOS 7.6’nın yanı sıra tvOS 14.7’yi de yayınladı. Apple’ın güvenlik güncellemeleri sayfası, iPadOS’un en son sürümünün hala 14.6 olduğunu söylüyor. Bu nedenle, iPad kullanıcılarının güncellemenin cihazlarına sunulması için biraz daha beklemesi gerekebilir.

iOS 14.7 güncellemesi ile gelen yenilikler

  • iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max için MagSafe Harici Pil desteği.
  • Ev uygulaması, sayaçları HomePod’da yönetme olanağı sunar.
  • Artık Kanada, Fransa, İtalya, Hollanda, Güney Kore ve İspanya için hava kalitesi bilgileri Hava Durumu ve Harita uygulamalarında bulunabilir.
  • Podcast’ler arşivi, tüm şovları görme ve yalnızca takip edilen şovları görme arasında seçim yapmanıza olanak tanır.
  • Müzik’te Listeyi Paylaş menü seçeneğinin olmaması.
  • Dolby Atmos ve Apple Music kayıpsız ses biçimlerinde çalmanın beklenmedik şekilde durması.
  • Bazı iPhone 11 modellerinde pil servisi mesajının yeniden başladıktan sonra kaybolması.
  • Mail iletileri oluşturulurken Braille ekranlarının geçersiz bilgiler göstermesi.

İLGİLİ HABERLER