Teknoloji

Apple MagSafe Battery Pack kablosuz şarj aygıtı duyuruldu

apple magsafe battery pack

Apple, MagSafe Battery Pack kablosuz şarj aygıtını sessiz sedasız duyurdu. Şirketin çevrimiçi mağazasındaki yerini alan MagSafe Battery Pack’in Türkiye fiyatı 1079 TL olarak belirlendi. Aygıtının henüz satışının başlamadığını belirtmekte fayda var.

MagSafe Battery Pack’in destek sayfasında aygıtın pilinin 20W hızında yeniden doldurulabileceği belirtiliyor. Battery Pack, iPhone 12’yi 15W hızında şarj edebilecek. Ancak bunun için Battery Pack’in 20W veya daha güçlü bir adaptöre bağlı olması gerekiyor. Battery Pack normal zamanlarda ise iPhone 12’yi 5W hızında şarj ediyor. iPhone 12 şarj aletine bağlıyken Battery Pack’in pilini de kablosuz olarak dolduruyor.

Battery Pack’in kutusunda şarj adaptörü veya kablo bulunmuyor. Apple bu aygıtın iPhone’un pil ömrünü ne kadar uzatacağı konusunda bilgi vermiyor. Ancak 9to5Mac’in verdiği bilgiye göre, Battery Pack 1480 mAh kapasiteye sahip. Bu da sadece iPhone 12 mini’yi tamamen şarj etmek için yeterli olabilir.

Apple MagSafe Battery Pack ile ilgili haberler geçtiğimiz şubat ayında gündeme gelmişti. Söz konusu haberlerde aygıtın prototip versiyonlarının yazılımsal sorunlar nedeniyle fazla ısındığı belirtilmişti. Battery Pack’in çıkışı, Apple’ın bu sorunları çözdüğünü gösteiryor.

İLGİLİ HABERLER