Teknoloji

iOS 14.5 PS5 DualSense ve Xbox Series X oyun kumandalarını destekleyecek

sony dualsense playstation 5

Apple iOS 14.5 beta sürümünü dün akşam itibarıyla test kullanıcılarına sunmaya başladı. Memnun edici değişikliklerden bir tanesi de yeni PS5 DualSense ve Xbox Series X kumandaları için getirilecek destek oluyor. Bu yeni oyun kumandalarının hiçbirisi iOS ve iPadOS’in en son versiyonlarında desteklenmiyor. Ancak iOS 14.5 ile birlikte her ikisi için de beklenen destek gelecek.

Geçtiğimiz kasım ayında Apple, Microsoft ile birlikte Xbox Series X kumandaları için desteği eklemek üzerinde çalışmaya başladığını açıklamıştı. Steam de geçen yıl PS5 kumanda desteğini eklemişti. Nvidia da geçen ay Shield TV için aynı desteği getirmişti.

iOS 14.5 ile birlikte yüz maskesi takarken Apple Watch ile iPhone ekran kilidini açma özelliği geliyor. Siri ile acil durum kişisini arama, CarPlay TVS paylaşımı ve çift SIM için 5G desteği de gelecek özellikler arasında bulunuyor. Apple, iOS 14.5 güncellemesinin tüm cihazlara tam olarak ne zaman geleceğini açıklamadı. Ancak beta sürümüne girdiğini dikkate alırsak, birkaç hafta içinde son kullanıcılar bu gelecek sürümle tanışma imkanı yakalayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER