Teknoloji

iOS 14.5 ile iPhone’da yeni bir Face ID alternatifi geliyor

ios 14.5 apple watch se inceleme

Apple’ın en son model iPhone’ları, insanların gittikleri her yerde yüz maskeleri taktıkları bu zamanda, Face ID gibi tek bir biyometrik kimlik doğrulama yöntemi kullanıyor. Bu durum da, kaçınılmaz olarak, gün boyunca sürekli olarak şifrenizi girmeniz gerektiği anlamına gelebilir. Ancak Apple, bir Apple Watch’unuz olduğu sürece, maske taktığınız süre boyunca telefonunuzun ekran kilidini aşmayı kolaylaştıracak bir geçici çözüm buldu.

İlk olarak Pocket-lint tarafından bildirildiği üzere, dün beta sürümü yayınlanan yeni iOS 14.5 güncellemesi, iPhone’unuzda kimliğinizi hızla doğrulamak ve ekran kilidini açmak için bileğinizdeki Apple Watch’u kullanıyor. Apple zaten bu kullanışlı kimlik doğrulama numarasını uzun zamandır Mac’te sunuyordu. Şimdi bu yöntem iPhone’a da geliyor.

Burada da benzer bir çalışma yöntemi bulunuyor. Ekranı açmak için iPhone’unuzu kaldırırsınız ve iPhone’unuzun kilidinin açıldığını belirtmek için Apple Watch’unuzda biraz dokunsal geri bildirim verildiğini hissedersiniz. Verilerinizi güvende tutmak için bir önlem olarak, bu yöntemin ilk seferde çalışması için cihazların birbirine yakın olması gerekir. Üstelik Apple Watch kilitliyse bu yöntem de çalışmayacaktır. Ve bu Apple Watch kısayolu yalnızca iPhone’unuzun kilidini açmak için kullanılacak. Eğer yüzünüzde maske varsa, App Store ve iTunes satın alımları için başka bir kimlik doğrulama yöntemi gerektirecektir. Ve son bir güvenlik mekanizması olarak, Apple Watch ile kilit açma etkinleştirildiğinde bile birkaç saatte bir parolanızı girmeniz istenecek.

Bu özellik, bazı Mac sahipleri için her zaman bu kadar pratik ve güvenilir olmamıştır. Bu nedenle Apple’ın, insanların gün boyunca çok fazla kilidini açacağı iPhone’da özelliği daha kusursuz hale getirip getirmediğini görmek için bazı testler gerekecek. Android, “akıllı kilit” olarak adlandırılan bir özellik aracılığıyla bir süredir benzer bir avantaj sunuyor.

Apple’ın iPhone 13 için Face ID’yi tamamlamak üzere bir ekran içi parmak izi okuyucusuna geçmeyi düşündüğü söyleniyor. En son çıkan iPad Air modelinde de üst kenarda bulunan güç düğmesine entegre edilmiş Touch ID parmak izi sensörü bulunuyor. Apple, kullanıcılara gelecekte çıkacak iPhone’larda kesinlikle daha fazla alternatif sunma seçeneğine sahip gibi görünüyor.

Öte yandan iOS 14.5, Facebook gibi şirketlerin pek hoşnut olmadığı uygulama izleme şeffaflığı kontrollerini ve açılır izin pencerelerini içeriyor. Xbox Series X ve PlayStation 5 denetleyicileri için destek ekleyecek, dünya çapındaki kullanıcılara 5G çift sim işlevselliği sunacak ve acil durum kişilerini arama yeteneği gibi bazı Siri geliştirmeleri sunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER