Teknoloji

iOS 14.5 ne zaman gelecek; Apple’dan ipucu var

ios 14.5 ne zaman gelecek

Apple’ın yeni eşya takip aygıtı AirTag için yayınlanan basın bülteninde şirket, iOS 14.5 güncellemesinin gelecek haftadan itibaren geleceğini de resmi olarak açıkladı. AirTags, 30 Nisan itibarıyla yurt dışında satışa sunulacak. Ve sadece iOS 14.5 ve üstü sürümle çalışan iOS cihazlarıyla birlikte kullanılabilecek. Benzer şekilde, watchOS 7.4 ve macOS 11.3 de gelecek hafta dağıtıma çıkacak. Bu sürümler aynı zamanda yeni Apple Podcast özellik güncellemelerini de içerecek.

Apple, iOS 14.5 için ilk beta sürümünü bu yılın başlarında, watchOS 7.4 beta sürümü ile birlikte dağıtıma çıkarmıştı. AirTag desteğinin yanı sıra gelecek sürüm, Apple’ın geliştiricilerin reklam hedefleme için kullanıcıları izlemek için izin istemesini zorunlu kılan yeni Uygulama İzleme Şeffaflığı gereksinimini zorunlu hâle getirecek. Bu özellik geçen yılın sonlarına doğru duyurulmuş ve özellikle Facebook’tan sert bir direnişle karşılaşmıştı. Sosyal ağ devi, bu hareketin reklam izlemeden yararlanan küçük işletmelere zarar vereceğini savunuyor.

iOS 14.5 ile beklenen kullanıma bağlı yenilikler

iOS 14.5 ile birlikte yüz maskesi ile birlikte Face ID’yi kullanma zorluğunu gidermeye yardımcı olacak bir özellik de geliyor. Apple Watch sahibi olanlar, bağlı iPhone’larının ekran kilidini saatleri yardımıyla açabilecekler.

iOS 14.5, Siri’nin sesini değiştirme yeteneği ve bazı emojiler için yeni cilt tonu seçenekleri gibi bazı memnun edici kapsayıcılık özelliklerini de sunacak. Siri’nin belirli etkinlikler için hangi müzik dinleme uygulamalarını tercih ettiğinizi öğrenebilme yeteneği de kullanıcıların hoşuna gidecek özelliklerden biri olacak. Bu, tüm müzik dinleme talepleriniz için Spotify’ı seçmek gibi yeni bir varsayılan uygulama seçme imkanı sunmuyor, ancak her durumda yararlı bir ilerleme sayılır.

Apple iOS 14.5’in tam olarak hangi gün dağıtıma çıkacağını söylemiyor. Ancak bu güncelleme geldiğinde iPhone kullanıcıları güncellemeyi telefonlarının ayarlarından her zamanki gibi indirebilecekler.

İLGİLİ HABERLER