Manşetler

Apple iOS 13 ile iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın güncelleme desteğini kesebilir

ios 13
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple‘ın haziran ayında gerçekleştireceği WWDC 2019‘da iOS 13‘ü duyurması bekleniyor. Şirketin iOS 13 ile birlikte iPhone 6, iPhone 6 Plus ve iPhone SE modellerine yönelik desteğini sonlandıracağı söyleniyor. Söz konusu iddia, Fransızca yayın yapan iPhoneSoft isimli internet sitesi tarafından gündeme taşındı.

Habere göre, iOS 13’le birlikte yazılım güncellemesi kesilecek cihazların listesi iPhone 6, iPhone 6 Plus ve iPhone SE ile sınırlı kalmayacak. Listede iPhone 5s, iPad mini 2 ve iPad Air‘in de bulunduğu belirtiliyor.

iPhone 5s, iPad mini 2 ve iPad Air, 2013’te piyasaya sürülmüştü. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ise 2014’ün sonbaharında satışa sunulmuştu. iPhone SE ise 2016’nın ilkbaharında tanıtılmıştı. Eğer iddia doğruysa, 4 inçlik ekrana sahip iPhone, sadece üç yıl boyunca en yeni iOS güncellemelerini almış olacak.

Apple geçtiğimiz yıl iOS 12’yi duyurduğunda uyumlu cihazlar listesinde iPhone 5s, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın bulunması sürpriz olarak değerlendirilmişti. iPhone 5s’in güncellemeyi alması, iPhone 5 ve 5c’ye verilen destek iOS 10.3.3 güncellemesiyle birlikte kesildiği için sürpriz olarak değerlendirilmişti. iOS 12’deki değişiklikler büyük ölçüde performans optimizasyonuna odaklandığı için Apple’ın bunları eski cihazlara ve farklı ekran boyutlarına uyarlaması daha kolay olmuştu.

iOS 13’te ise böyle bir durum söz konusu olmayacak gibi görünüyor. Apple’ın yeni işletim sistemiyle birlikte sistem ölçeğinde kullanılabilecek bir koyu renk modunu, kaydırma tabanlı bir klavyeyi, güncellenmiş iMessage ve Harita uygulamalarını ve yenilenmiş Sağlık platformunu sunması bekleniyor. iPad’lerde ise geri al sistemi için standart bir hareket sunacağı ve pencerelere bölünmüş uygulamaların görünümünün değişebileceği belirtiliyor. iOS 13 ile birlikte sunulacak bu yeni özelliklerden bazıları 4 inç ekrana ve A9 işlemcili iPhone SE’ye fazla geleceğe benziyor.

Ortaya atılan bu dedikoduların doğru olup olmadığını görmek içinse üç hafta boyunca sabretmek gerekiyor. iOS 13, Apple’ın 3 Haziran’da WWDC 2019’un açılışı kapsamında düzenleyeceği etkinlikte gözler önüne çıkacak.

İLGİLİ HABERLER