Teknoloji

Apple yeni iOS 12.2 betasında geliştiricileri unutmuyor

ios 12.2 inceleme

iOS 12.2 için hazırlanan üçüncü beta sürümü dağıtıma çıktı. Yeni sürüm kullanıcı eksenli yeniliklerin dışında geliştiricilere de çeşitli imkanlar sunuyor. Otomatik yenilenen abonelikler için yeni indirim seçeneklerinin ortaya çıkması, geliştirici eksenli yenilikler arasında göze çarpıyor.

Siri Kestirmeleri için de yeni tasarım kaynakları sunan Apple, hem iOS’te hem de watchOS’te geliştiricilerin önünde farklı bir kulvar daha açıyor. watchOS’te çeşitli yerlerde kullanılan SF Compact Rounded isimli yazı tipi de geliştiricilere verilen kaynaklar arasında yer alıyor.

iOS uygulama geliştiricileri, şimdiye kadar sadece yeni abonelikler için indirimli fiyatlar sunabiliyordu. Kullanıcılar bu indirimlerden sadece bir kez yararlanabiliyordu. Ancak bundan böyle mevcut abonelikleri yenilerken de indirimli fiyatlardan yararlanmak mümkün olacak. Buna ek olarak, bir servise aboneliğini iptal eden ancak daha sonra geri dönme kararı alan kullanıcılar da indirimli abonelik imkanlarından faydalanabilecek.

Söz konusu indirimler ücretsiz bir deneme süresi formunda veya farklı fırsatların bir arada olduğu paketlerle kullanıcılara sunulabilecek. Apple Music için bu tarz kampanyalar uygulayan ve abone sayısını artırmaya çalışan Apple, artık üçüncü taraf geliştiricilerin de bu tarzda kampanyalar uygulamasını mümkün kılıyor.

iOS 12.2 için hazırlanan en yeni beta sürümüyle birlikte geliştiricilere Siri Kestirmeleri hazırlamalarını kolaylaştıracak şablonlar da sunuyor. Bu şablonlar sayesinde geliştiricilerin Siri Kestirmeleri için pazarlama materyalleri ve prototip kullanıcı arayüzleri hazırlayabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER