Teknoloji

iON SnapCam 8 megapiksel giyilebilir kamera ile internetten canlı yayın mümkün

ion-snapcamera-090115

iON, SnapCam adını taşıyan, sosyal ağlarda paylaşıma odaklı giyilebilir POV makinesini tanıttı. 4 cm.’ye yakın genişlik ve ene sahip gövdesi ve kablosuz bağlantı desteğiyle akıllı telefonlara rahatlıkla bağlanabiliyor.

SnapCam’de yer alan 8 megapiksel sensör HD videoların oluşturulması ve fotoğrafların çekilmesine imkan tanımanın yanı sıra internet üzerinden canlı yayına da izin veriyor. Cihazın en can alıcı özelliklerinden biri de hızı, iON’un söylediğine göre, kullanıcılar saniyenin altında bir sürede fotoğraf çekebilecek, video kaydedebilecek.

Plastik gövdenin altında OmniVision işlemci bulunuyor ve sonuç olarak giyilebilir kamera tek bir parmak sürükleme hareketiyle etkinleştirilebiliyor. Tek şarjla yaklaşık yedi gün boyunca bekleme modunda kalabilen kameranın gövdeye veya metal bir yüzeye sabitlenmesi için hem mandal hem de mıknatıs kutunun içine eklenmiş.

İki kez tıklatmayla 720p/30fps video kaydı yapılırken tek tıklatmayla da 8 megapiksellik fotoğraf çekimi yapılıyor. Art arda üç kez tıklatma da internet üzerinden canlı yayını başlatıyor. Bu nedenle kullanıcıların kameraya tıklatırken dikkatli olmalarında fayda var, yoksa istenmeyen işlevler gerçekleştirilebilir. microSD kart yuvası da 32 GB’ye kadar ek depolama alanı sağlıyor.

Akıllı telefona bağlantı Bluetooth veya Wi-Fi üzerinden gerçekleştiriliyor. Beyaz, siyah, gri gibi renk seçeneklerine sahip olan iON SnapCam’in yurt dışı satış fiyatı yaklaşık 150 dolar olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER