Teknoloji

Intel Google Glass rakibi Vuzix’in yüzde 30’unu satın aldı

vuzix-m100-141112

Intel, akıllı gözlük üreticisi Vuzix’in yüzde 30’unu satın aldı. Hisseler için 24.8 milyon dolar ödeyen Intel, böylelikle giyilebilir aksesuarlara odaklanma politikası kapsamında yeni bir adım daha atmış oldu.

Intel daha önce de lüks gözlükler üreten Luxottica ile uzun soluklu bir anlaşma yapmış ve gelecekte gözlüklerde nasıl akıllı teknolojiler kullanılacağını belirlemek için çalışacağını açıklamıştı. Yeni nesil Google Glass’larda da Intel işlemcilerin kullanılacağı iddia edilse de, bu konuda henüz bir doğrulama gelmiş değil.

Intel Vuzix’te hisse satın alarak giyilebilir ürünlerin kurumsal tarafında da kendine bir yer açmış oldu. Vuzix gözde modeli M100’ü Çin pazarına sokmak için geçtiğimiz yıl da Lenovo ile bir anlaşma yapmıştı. Tıp, pazarlama ve madde yönetimi gibi sektörlere de adım atmayı hedefleyen şirket, M100’ün sürekli internete bağlı olması sayesinde çalışanların ihtiyaç duydukları bilgilere kolayca erişebileceğine dikkat çekmişti. Vuzix’in son mali bilançoları göz önüne alındığında Intel tarafından gerçekleştirilen yatırımın şirket için önemi biraz daha artıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER