Teknoloji

Intel netbook’larla bütünleşen “Atom” adını kullanmayı bırakıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in yeni Haswell Core işlemcileriyle çalışan ürünler henüz ortalıkta fazlalaşmamış olabilir, ancak onlarla birlikte Pentium ve Celeron markalı işlemcilerin de sayılarının arttığını göreceğiz. Ancak CNET tarafından yayınlanan bir habere göre, Intel’in düşük güç tüketimli ARM işlemcileriyle rekabet edecek Silvermont Atom işlemcilerinden Atom  etiketi kaldırılacak, bunlar Pentium ve Celeron markalarıyla çıkacak.

intel-logo

CNET’in söylediğine göre, tabletlerin yolunu tutmuş Atom yongalarının adı Pentium ve Celeron olarak değiştirilmeyecek. Ancak Atom kelimesinin düşük performanslı netbook’larla sıklıkla anılması nedeniyle Intel’in böyle bir adım atacağı tahmin ediliyor.

Aslında Intel yongalarında isim değişikliğine ilk kez gitmiyor. Şirket geçen ayın başlarında Iris adını verdiği yeni entegre grafik işlemcileri duyurmuştu. Haswell CPU’lara gömülü şekilde gelecek bu grafik işlemci birimleri Ivy Bridge işlemcilerde yer alan Intel HD Graphics 4000’e göre 2-3 kat daha yüksek performans sunmayı hedefliyordu.

İlgili >> CNET, The Verge

İLGİLİ HABERLER