Teknoloji

Intel ve Meta’dan sanal gerçeklik başlığını oyun PC’sine bağlamanın yeni ve verimli bir yolu

meta quest pro

Intel ve Meta, Oculus Quest sanal gerçeklik başlığını bir oyun bilgisayarına doğrudan bağlamanın yeni bir yolunu geliştirmek için iş birliği yaptı. Intel Killer AX1690 Wi-Fi çipine sahip bir bilgisayar satın alanlara veya toplayanlar, Wi-Fi Now teknolojisi sayesinde, başlığı Wi-Fi yönlendiricisi aracılığıyla değil, doğrudan bilgisayara bağlayabilirler.

Qculus Quest, Half-Life: Alyx veya Star Wars: Squadrons gibi sanal gerçeklik destekli oyunları oynarken bir oyun bilgisayarına Wi-Fi veya USB-C aracılığıyla kablo üzerinden bağlanma imkanı sunuyor. Wi-Fi Now sayesinde, başlığı kablosuz olarak bağlamak mevcut standart yönteme göre çok daha kolay hâle geliyor.

Bu yeni özellik, Intel’in geçen yıl tanıttığı Double Connect Teknolojisi (DCT) adlı mevcut özelliği temel alıyor. Bu teknoloji, daha yüksek bant genişliği ve güvenilirlik için bir bilgisayarı aynı anda 2,4 GHz ve 5 GHz veya 6 GHz ağlara bağlamanın bir yolu olarak tanımlanıyor.

Meta ise farklı bir yaklaşım getiriyor ve PC’nizin internet bağlantısını kesmeden başlığa doğrudan bağlantı için 5GHz (Quest 2) veya 6GHz (Quest Pro) frekans bantlarını tahsis ediyor.

Intel ve Meta, oyun PC’sinin Ethernet üzerinden internete bağlandığı ve Quest 2’nin sadece Wi-Fi üzerinden bağlandığı bir senaryoya göre çok daha iyi bir deneyimin sağlandığı belirtiliyor. Intel, yüzde 20’ye kadar daha düşük gecikme (5 milisaniyenin altında) elde edildiğini belirtiyor, çünkü aradaki ağ yönlendiricisi denklemden çıkarılmış oluyor.

The Verge sitesinin bir Intel temsilcisine dayandırarak verdiği bilgiye göre, Double Connect teknolojisini desteklese bile, Intel AX411 eklenti kartı ile birlikte bu yeni özellik çalışmıyor. Ayrıca AMD yongalarını ve anakartlarını da kullanmak mümkün olmuyor, çünkü Intel Killer AX1690 sadece Intel’in 12. ve 13. Nesil platformlarını destekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER