Teknoloji

Meta Quest Pro içine birçok karmaşık teknolojiyi sığdırmayı başardı

meta quest pro

Çok gelişmiş bir VR başlığının içinin nasıl olduğunu merak edenler için iFixit tayfası, yeni Meta Quest Pro sanal gerçeklik başlığının söküm işlemlerine dair detayları yayınladı. Ekip, bunun “büyük ölçüde tamir edilemez olsa da büyüleyici bir cihaz” olduğu sonucuna varırken, üst düzey VR kulaklığının iç taraflarına son derece ilginç bir bakış atma imkanı sunuyor.

iFixit’in ilk araştırdığı şeylerden biri, başlığın arka kısmında bulunan pil oluyor. Bu, kavisli ve iki hücreli, 20.58 Wh kapasiteli bir pil. Bu, Meta Quest 2’nin birbirine bağlı iki düz pili olan Elite pil kayışıyla sergilediğinden farklı bir yaklaşımdır.

Başlığın ön tarafında, parlak ön panelin camdan değil, parlak plastikten yapıldığı ortaya çıktı. Bunun hemen ardından ise, cihazın ön tarafındaki bileşenleri, kameraları ve devreleri görebiliyorsunuz.

Meta Quest Pro içindeki gizemli boşluk

Ayrıca iFixit, Quest Pro’nun ortasında bir derinlik sensörünün gittiği yer gibi görünen küçük bir dikdörtgen alan da buldu. Mark Zuckerberg geçtiğimiz mayıs ayında Protocol adlı yayın organına, o zamanlar Cambria kod adıyla anılan Quest Pro’nun bir derinlik sensörüne sahip olacağını söylemişti. Ancak şirket, Quest Pro’nun resmi olarak duyurulmasından sonra UploadVR‘a, Zuckerberg’in bir önceki prototip sürümünde bulunan farklı bir derinlik algılama sisteminden söz ettiğini söyledi. Yine de, piyasaya çıkan üründe sözü edilen noktayı görmek ilginç oluyor.

meta quest pro

Birçok vidayı söktükten sonra iFixit, en sonunda lenslere ve yeni Qualcomm Snapdragon XR2 Plus Gen 1 çipini içeren ana karta ulaşıyor. Ayrıca iFixit, kendi kameralarına ve 10,85Wh değerindeki lityum iyon pilleri olan sahip olan kontrol birimlerini de parçalarına ayırıyor.meta quest pro

Quest Pro’nun içindekiler kesinlikle etkileyici ve Meta’nın 1500 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip bir cihaza sığdırdığı teknolojileri görmek ilginç görünüyor, ancak cihazı parçalarına ayırmak bir o kadar karmaşık. iFixit’ten Shahram Mokhtari, yayınlanan videoda “146 vida, tonlarca kablo ve bazen sezgisel bir tasarım gibi görünen bu sökme işlemini uzun zamandır yaptığımız en zor işlerden biri hâline getirdi.” dedi. Ve pil değişimleri dışında bu cihaz kullanıcılar tarafından tek başlarına pek tamir edilebilir gibi görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER