Manşetler

Twitter işten çıkardığı bazı çalışanlarının geri dönmesini istiyor

twitter for you
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter geçtiğimiz cuma günü itibarıyla iş gücünde yüzde 50’lik kesinti sürecini başlatmıştı. Bloomberg’in haberine göre, şirket işten çıkardığı bazı çalışanlarını vakit kaybetmeden geri çağırdı.

Mikro blog servisinin içindeki kaynaklara dayandırılan haberde, bazı çalışanların yanlışlıkla veya deneyimlerinin Elon Musk’ın platforma getirmek istedikleri konusundaki önemleri fark edilmeden işten çıkarıldıkları belirtildi.

Şirketten henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Konuyu gündeme getiren isimlerden biri olan Platformer’dan Casey Newton, mikro blog servisinin şirket içi Slack kanalında yayınlanan bir mesajı da paylaştı.

Söz konusu mesajda şu ifadeler yer alıyor: “Hafta sonunda herkesi rahatsız ettiğim için üzgünüm ama işten çıkarılan bazı çalışanlara geri dönüp dönmeyeceklerini sormamız gerekiyor. İsimleri ve görevleri pazar günü 16.00’ya (Pasifik saati) kadar bir araya getirmem gerekiyor.”

Twitter iOS ve Android geliştiricilerine ihtiyaç duyuyor

Başka bir paylaşımda mikro blog servisinin özellikle iOS ve Android geliştiricilerine ihtiyaç duyduğu belirtildi.

İşten çıkarılan çalışanların bazılarının geri çağırılması, Twitter’ın kaos dolu hafta sonuna yakışan bir final olarak değerlendirilebilir. 4 Kasım’da yaklaşık 3800 kişiyi işten çıkaran şirket içinde pek çok birim personelsiz kalmıştı. Bu birimlerden birisinin de yeni erişilebilirlik özellikleri geliştirmekten sorumlu ekip olduğu belirtilmişti. Ücretli hesap doğrulama sistemini hafta sonu itibarıyla dağıtıma çıkaran şirket, bu özelliğin dağıtımını ABD’de 8 Kasım’da gerçekleştirilecek ABD Kongresi ara seçiminin sonuna kadar durdurma kararı almıştı.

İLGİLİ HABERLER