Teknoloji

Intel kendi masaüstü ana kartlarını üretmeyi bırakıyor

Rahat taşınabilir çözümlerin giderek daha fazla tercih edilir hâle geldi bir ortamda masaüstü bilgisayar önemini giderek kaydediyor, ancak bu cihazlara sunulan yaşam desteği devam ediyor. Ancak bu alana yapılan yatırımlar giderek azaltılıyor. Örneğin Intel’e bakın. Şirket kendi bünyesindeki faaliyetlerinden bir tanesini dışarıya devretme kararı aldı. Bu yılın ilerleyen aylarında, Haswell yongaları çıktıktan sonra yonga üreticsi yeni masaüstü ana kartı üretimini bırakacak. Aslında bu karar çok da yeni sayılmaz, şirket yaklaşık üç yıldır tüm masaüstü ana kart işlerini bitirmek için planlar yapıyordu.

intel-ana-kart-230113

Şirketten gelen açıklamaya göre masaüstü pazarı faaliyetlerini sonlandırmaya yönelik bir plan şimdilik yok; masaüstü işlemci üretimi devam edecek, ancak gelecekteki işlemcilerin de OEM anakartlarına baştan lehimlenmesi gibi bir planın değerlendirildiği şeklinde dedikodular da ortalıkta dolaşıyor. Böyle bir senaryo özellikle kendi bilgisayarını toplamayı düşünen, ancak artık iyice azınlıkta kaldığını düşündüğümüz kitlenin planlarını bozabilir.

Intel’in açıklamasında şirketin masaüstü iş faaliyetlerine sonuna kadar bağlı olduğu belirtilse de, gelecekteki ürünlerin platform performansı ve güç gereksinimlerine göre değerlendirileceğini kaydederek eğilimin taşınabilir ve mobil çözümlere doğru olduğunun da işaretlerini verdi.

İlgili >> AnandTech, CNET, HotHardware

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER