Teknoloji

Intel giyilebilir teknoloji için Fossil Group ile işbirliğine gidiyor

intel çip

intel-logo-080714

Giyilebilir teknoloji konseptinin cazibesine katılan şirketler arasında işlemci pazarının devlerinden Intel de bulunuyor. Bu yöndeki girişimlerinden biri olan kadınlara özel akıllı saati geçtiğimiz hafta duyuran Intel, ünlü moda tasarım, pazarlama ve dağıtım şirketi Fossil Group ile işbirliğine gitme kararı aldı. Bu anlaşma kapsamında Fossil Group modaya uygun giyilebilir teknoloji ürünleri geliştiren şirketleri portföyüne dahil etmek için Intel ile birlikte hareket edecek.

Fossil Group önümüzdeki dönemde giyilebilir teknoloji alanındaki yeniliğini hızlandırmak ve giyilebilir ürünler konusundaki liderliğini korumak için Intel’le çalışmasının yanı sıra, ortak yatırım seçeneklerini değerlendirme amacıyla Intel Capital ile de dirsek temasında olacak. Intel Capital daha önce de Thalmic Labs ve Basis gibi giyilebilir teknoloji şirketlerine yatırım yapmıştı.

Anlaşmayı değerlendiren Fossil Group CEO’su Kosta Kartsotis, son dönemde hızla gelişen giyilebilir teknoloji alanındaki inovasyonlarını geliştirmek adına Intel ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin kendilerini fazlasıyla heyecanlandırdığını belirtti. Kartsotis yaşam tarzı markaları ve Intel’in teknoloji, donanım ve yenilik uzmanlığının kendilerini giyilebilir teknoloji konusunda zirveye taşıyacağına yönelik inancını paylaşmayı ihmal etmedi.

Intel Yeni Teknolojiler Grubu Genel Müdürü ve Dünya Başkan Yardımcısı Mike Bell ise Intel’in teknolojisi ve Fossil Group’un kendi alanındaki becerilerinin bu işbirliğine güvenme nedenlerini açıkça ortaya koyduğunu ifade etti ve Intel olarak dünya çapındaki eğişimlere paralel olarak gelişen teknoloji kullanımını anlamaya odaklandıklarını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER