Teknoloji

Intel çevrim dışı çalışabilen ses tanıma sistemi üzerinde çalışıyor

Intel sürekli dinleme halinde olan Jarvis kulaklığını CES 2014’te görücüye çıkararak Apple’ın Siri’sine, Google Now ve Google Glass’a rakip olmuştu. Her zaman kullanıcının yanında olacak ve onu dinleyecek bir kişisel asistan işlevini görmesi amaçlanan Jarvis için Intel’in planladıkları bununla sınırlı kalmıyor. Apple ve Google’ın sanal asistan servisleriyle girdiği rekabette fark yaratmak isteyen şirket, çevrim dışı çalışabilen ses tanıma sistemi üzerinde çalışıyor.

intel-kulaklik-tasarim-080114

Quartz’a konuşan Intel’in giyilebilir aksesuarlardan sorumlu yöneticisi Mike Bell, Quartz’a verdiği röpörtajda Jarvis’teki tüm ses tanıma ve yapay zeka işlemlerinin çevrim dışı olarak gerçekleştirilebileceğini belirtti. Bir kablosuz bağlantı bulunamadığı için kişisel asistanın devre dışı kalmasını sinir bozucu bir şey olarak tanımlayan Bell, Jarvis’in Siri ve Google Now gibi bilgiyi uzak sunuculara göndermeyeceğini dile getirdi. Intel’in Edison adını taşıyan yeni mini bilgisayarını barındıracak olan kulaklığında dil işleme süreci cihazın içinde gerçekleştirilecek ve böylelikle cevap süresi önemli ölçüde kısalacak.

Jarvis’in ne zaman piyasaya sürüleceği şu an için bilinmese de, Bell’in bahsettiği teknolojinin varlığı nedeniyle bu tarihin biraz uzak olması muhtemel gözüküyor. Bell’in Intel’in ses tanıma teknolojisini diğer akıllı telefon üreticilerine satmak için çalışmalar yürütmesi de Jarvis’in sonsuza kadar konsept bir ürün olarak kalma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

İlgili >> Quartz

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER