Eğlence

YouTube Go’nun herkese açık beta sürümü Hindistan’da dağıtıma çıktı

youtube goGoogle, YouTube Go’nun herkese açık beta servisinin Hindistan’da faaliyete geçtiğini açıkladı. YouTube Go uygulamasının geçtiğimiz eylül ayında duyurulan versiyonunun yeniden tasarlanmış versiyonu olan yeni uygulama, internet bağlantısının zayıf olduğu noktalarda kullanıcı deneyimini iyileştirmeye odaklanıyor.

YouTube Go’yu standart YouTube uygulamasından ayıran ve veri tüketimini azaltmaya odaklanan birtakım dikkat çekici özellikleri bulunuyor. İlki ve en önemlisi, internet üzerinden izlemek yerine videoları farklı çözünürlüklerde indirme seçeneğinin sunulması. Benzer özellik YouTube Red abonelerine birçok ülkede sunuluyor. Ayrıca kullanıcılara videoları indirmeye veya internet üzerinden izlemeye karar vermeden önce, küçük resimlerine tıklatarak ön izleme niteliğindeki versiyonlarını izleme fırsatı sunuyor.

youtube-go-hindistan-060417-2Ayrıca YouTube Go, çevrim dışı deneyimi ön planda tutan bir uygulama olarak nitelendiriliyor. Sadece videoları indirme seçeneğine ek olarak, kullanıcılar internet bağlantısına ihtiyaç duymadan videoları arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Bu arada sadece paylaşılan videonun ilk oynatılması sırasında 15 KB’lık bir güvenlik kontrolü internet bağlantısı üzerinden gerçekleştiriliyor.

Hindistan’daki kullanıcılar beta sürümünü Play Store üzerinden indirebiliyor. Google, bu uygulamayı diğer ülkelere sunup sunulmayacağı konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER