Teknoloji

Intel’in Atom yongaları henüz belli olmayan bir zamanda Android 4.1 Jelly Bean desteği kazanacak

Intel, telefon ve tabletler için geliştirdiği Atom yongaların eninde sonunda Android 4.1 Jelly Bean’i çalıştırabileceğini dile getirdi. PC World’e gönderilen e-posta iletisini kaleme alan Intel sözcüsü şirketin Google ile, aralarında Jelly Bean’in de bulunduğu Android’in gelecek versiyonlarını düşük güç tüketimli Atom işlemcilerde çalıştırmak için yakın bir şekilde çalışmakta olduğunu kaydetti.

Intel’in akıllı telefon ve tablet arenasında şu an için ciddi bir varlık gösterdiğini söyleyemeyiz, Medfeld yongaüstü sistemini barındıran Atom işlemcilerle çalışa cihazlar bu yıl çıkış yapmaya başladı ve önümüzdeki dönemlerde giderek daha fazla yayılması bekleniyor. Ancak ne yazık ki, Intel işlemcili bu telefonların büyük bir kısmı Android 2.3 Gingerbread ile çalışıyor. Aralarında Ice Cream Sandwich ile çalışan çok azlık bir bölüm var. Halbuki Android’in patronu Andy Rubin Google’ın Android’in gelecek versiyonlarını Intel yongaları için de optimize edeceğini dile getirmişti.

Intel bir yandan Android için Google ile çalışırken bir yandan da Windows 8 tabletlerde ön plana çıkmak, burada ARM tabanlı modellere üstünlük sağlamak için Atom tabanlı Clover Trail işlemcilere odaklanıyor. Önümüzdeki sonbaharda piyasaya çıkmasını beklediğimiz Windows 8 tabletlerde Atom işlemcileri fazlasıyla göreceğiz.

İlgili >> PC World

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER