Teknoloji

Instagram’ın yeni profil sayfası tasarımında takipçi sayısı arka plana atılıyor

instagram yeni profil sayfası

Instagram, basın odası üzerinden yaptığı bir açıklamayla yeni kullanıcı profil sayfası düzenini test etmeye başladığını duyurdu. Şirketin blog yazısında belirttiğine göre, önümüzdeki birkaç hafta içinde, profil sayfasının en tepesinde bulunan buton, ikon ve sekmeler arasında geçiş yöntemi değişecek. Paylaşılan fotoğrafların olduğu alana ise dokunulmayacak.

Değişikliklerin etkisi yukarıdaki gibi olacak. Yeni tasarımın en dikkat çeken tarafı, takipçi sayılarının görünürlüğünün azaltılması olmuş. Bunlar profil sayfasının en tepesinde yer almıyor, daha küçük karakterlerle belirtiliyor. Twitter da yakın zamanda iOS uygulamasında benzer bir değişiklik yapmıştı. Şirket, platformda anlamlı sohbet ve etkileşimleri ön plana çıkarmak amacıyla böyle bir değişiklik yaptığını kaydetmişti. Instagram ise hiç şüphesiz, platformunda doğruluğa da önem veriyor. Şirket geçtiğimiz günlerde sahte takip, beğeni ve yorumlara karşı savaş açtığını duyurmuştu.

“Takip Et” ve “Mesaj Gönder” butonları yan yana yer alıyor. Bir kullanıcının takipçileri sayfasını açtığınızda, ortak takipçilerinizi görebileceksiniz. Izgara, paylaşımlar, etiketliler gibi sekmeler de metin bazlı hâle getirilmiş. IGTV için de ayrı bir sekme açılmış. Kurumsal hesaplar için Alışveriş sekmesi ve aynı zamanda Yol Tarifleri, Ara ve Sipariş Ver düğmeleri de bulunuyor.

Instagram, bu değişiklikler üzerinde çalışmayı sürdürdüğünü ve önümüzdeki birkaç hafta içinde farklı kombinasyonlar deneyeceğini kaydetti. Şirket gelen geri bildirimlere uygun şekilde testlerini sürdürecek.

İLGİLİ HABERLER