Manşetler

Instagram sahte beğeni ve takiplere savaş açıyor

instagram sahte beğeni yorum

Instagram sahte beğenilere, takiplere ve yorumlara karşı, onları daha aktif biçimde kaldırarak mücadele etmek istiyor. Üçüncü taraf servisleri kullanarak sahte beğeni ve takip elde eden ve bu şekilde daha fazla etkileşim aldığını göstermeye çalışan hesaplar, platformun üzerinde bazı değişiklikler yaptığı Topluluk Yönergeleri ve Kullanım Şartlarına aykırı davrandıkları gerekçesiyle kaldırılacak.

Instagram, özdevinimli öğrenmeden güç alan düzenleme araçları geliştirdiğini, bunun sayesinde hangi hesapların bu servisleri kullandığını belirleyeceğini ve beğeni, takip ve yorumları otomatik olarak kaldıracağını söylüyor. Üçüncü taraf uygulamaları kullanarak popülaritesini artırmaya çalışan herhangi bir hesaptan Instagram’ın haberi olacak ve sahte beğeniler silinecek. Aynı zamanda bu hesaplardan, üçüncü taraf uygulamaların hesap güvenliğini tehlikeye düşürebileceği endişesiyle şifrelerini değiştirmesi de istenecek.

Instagram etkin kişilerin ve markaların daha fazla kullandığı bir platform hâline gelirken, daha fazla hesap da üçüncü taraf uygulamaları kullanarak paylaşımlarının popülerliğini artırmaya çalışıyor. Twitter’ın bot hesapların üstüne çökmesine benzer adımı Instagram da atıyor. Şirketin reklam faaliyetlerinin güvenilirliğini korumak amacıyla bunu yapmaya ihtiyacı var.

Instagram, sahte hesaplara karşı uzun zamandır mücadele ediyor, ancak daha önceleri sahte beğenilere karşı pek adım atmamıştı. Şirketin açıklamasında, önümüzdeki haftalarda sahte aktivitelere karşı daha fazla adım atılması planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER