Teknoloji

Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri, kötü Threads önerileri için özür diledi

instagram threads

Threads’i aktif kullanmayanlar bile Instagram akışındaki entegrasyon sayesinde son birkaç haftadır bu platformda paylaşılan gönderilerden haberdar olabiliyor. Bu gönderilerin büyük kısmı kullanıcıların ilgisini çekmeyecek nitelikte. Ayrıca “nefret söylemi” olarak değerlendirilebilecek içerikleri de bu öneriler kapsamında görmek mümkün oluyor. Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri, kullanıcıların sorularını yanıtladığı “Bana Her Şeyi Sor” seansında Threads’te artan “düşük kaliteli öneriler” için özür diledi ve bunu düzeltmek için çalıştıklarını belirtti.

Mosseri şu ifadeleri kullandı: “İnsanların Threads’de olumlu bir deneyim yaşamasını istiyoruz ve aslında son birkaç haftadır düşük kaliteli önerilerle ilgili bazı sorunlar yaşadık. İçeriği tamamen kaldırdığımız Topluluk Kurallarımızı pek ihlal etmeyen ancak bir bakıma bu çizgiye kadar giden şeyler. Bunu geliştirmek için çalışıyoruz. Bu noktada birçoğunun düzeltilmesi gerekiyor. Yapılacak daha çok iş var. Kullanıcılar önümüzdeki birkaç hafta içinde çok daha iyi olmasını bekleyebilirler. Tekrar özür dilerim.”

Geçtiğimiz yaz faaliyete geçen Threads genel olarak etkileşimi artırmaya yönelik gönderilerle dolu olsa da, son zamanlarda işler gözler görülür şekilde daha karanlık bir hâl aldı. Öfkeli paylaşımlar öne çıkarken, özellikle yurt dışındaki kullanıcılar transofobik gönderilerin arttığına dikkat çekiyor. Bu nefret içerikli gönderilerin kullanıcıları rahatsız ettiği de biliniyor.

Meta, Instagram ve Threads’in düşük kaliteli öneri sorununun farkında

Instagram ve Threads’in çatı şirketi Meta’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Topluluk kurallarımızı ihlal eden içeriği kaldırmanın yanı sıra, bazı kullanıcıların ilgilerini çekmeyebilecek bu tür tekrarlanan, düşük kaliteli içerikleri de gördüğünün farkındayız ve bu sorunu çözmek için adımlar atıyoruz.”

İLGİLİ HABERLER