Teknoloji

Instagram yüksek profilli kullanıcıları için yeni araçlar test ediyor

instagram yeniden paylaşım

Instagram, yüksek profilli ve ünlü kullanıcıları için yeni araçlar test ediyor. “Creator Accounts” (Yaratıcı Hesapları) adı altında test edilen yeni araçlar sayesinde direkt mesajları filtreleyebilmek ve takipçi sayısı hakkında daha derinlemesine analizlere ulaşmak mümkün olacak.

The Hollywood Reporter‘da yer alan habere göre, yeni araçlar hâlihazırda küçük bir kullanıcı grubuyla test ediliyor. Ancak önümüzdeki yıl itibarıyla daha fazla sayıda yüksek profilli kullanıcının bu araçlardan yararlanabilmesi planlanıyor. Özellikle direkt mesajların filtrelenebilecek olmasının ünlü kişilerin gelen kutularını bir hayli rahatlatacağı söylenebilir. Kaç kişinin kendilerini takibe aldığını veya takipten çıktığını da detaylı biçimde görebilecek olan yüksek profilli kullanıcılar, çeşitli etiketler yardımıyla kendilerine gelen medya veya iş odaklı talepleri de daha doğru biçimde yönetebilecek.

Instagram’ın yeni araçlarıyla ünlülere ve diğer yüksek profilli kullanıcılarına uygulamadaki deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol imkanı sağlamayı amaçladığı söylenebilir.

The Hollywood Reporter sitesine konuşan Instagram ürün müdürü Ashley Yuki, yeni araçlarıyla platformlarındaki yaratıcı toplulukları daha fazla desteklemeyi amaçladıklarını belirtti. Temel amacın içerik geliştiricilerinin ihtiyaçlarına odaklanmayı mümkün kılacak bir alan oluşturmak olduğunu söyleyen Yuki, bu doğrultuda yeni araçlar geliştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER