Teknoloji

Instagram yorumlarında anket devri başlıyor

instagram

Instagram, bazı kullanıcıların gönderilerindeki yorumlarda anket oluşturmasına izin vererek içerik oluşturuculara daha fazla etkileşim almak için başka bir yol sunuyor. Platformun tepe yöneticisi Adam Mosseri, bu özelliğin testlerinin başladığını yayın kanalı aracılığıyla doğruladı.

Mosseri’nin verdiği bilgiye göre, bu anketler hem standart gönderilerin hem de Reels videoların yorum bölümüne eklenebilecek. Anket özelliği şimdilik sadece küçük bir kullanıcı grubu tarafından test edilse de, Meta CEO’su Mark Zuckerberg de bu özelliğin yakında tüm kullanıcılara açılacağını belirtti.

Yorumlardaki anket deneyimi hikayeler içindeki anketlere benzer şekilde işleyecek. Instagram’da kullanıcılar uzun süredir özel bir çıkartma aracılığıyla hikayeler içinde anket yapabiliyor. Mosseri tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre, ankete kaç kişinin katıldığı diğer kullanıcılar tarafından görülebilecek.

Anketlerin açıldıktan sonra ne kadar süre boyunca oylanabileceği belirsizliğini koruyor. Kullanıcıların oylama için farklı zaman limitleri seçip seçemeyeceği konusunda da henüz bir bilgi verilmiş değil. X’te yani eski adıyla Twitter’da kullanıcılar açtıkları anketlerde oylama için farklı zaman limitleri seçebiliyor.

Instagram yorumları hareketlendirmek için çalışıyor

Instagram bir süredir yorum bölümünü daha interaktif hâle getirmek için çalışıyor. Bu hedef doğrultusunda geçtiğimiz ilkbahar itibarıyla yorumlarda GIF animasyonlarının paylaşılmasının önü açılmıştı. Şirket bir taraftan da daha özelleştirilmiş bir hikaye deneyimi geliştiriyor. Kullanıcılar yakınlarda hikayelerinin paylaşımı için birden fazla hedef kitle grubu seçebilecek.

İLGİLİ HABERLER