Teknoloji

Instagram yeniden paylaşma özelliği için testlere başladı

instagram algoritması

Instagram yeniden paylaşma özelliğini bir aracı olmadan yerel biçimde sunmaya uzun süre direnmişti. Ancak şirket bu uzun süreli direnişten sonunda vazgeçmiş gibi görünüyor. Yeniden paylaşma özelliğinin platformun kişisel doğasına zarar vereceğini düşünen Instagram yöneticileri, ana akışın hikaye özelliğinin gölgesinde kalmasının ardından kurtuluşu yeniden paylaşma özelliğinde bulmuşa benziyor. Sosyal ağın özelliği test etmeye başladığı belirtilse de, Instagram cephesinden henüz konuya ilişkin bir doğrulama gelmiş değil.

Gelen haberlere göre, Instagram yeniden paylaşma deneyimini kendi içinde “pürüzsüz paylaşım” ismiyle anıyor. Yeniden paylaşım işleminin ana ekrandaki fotoğraf ve videoların yanında görülen “…” ikonuna dokunulduğunda açılan menüye eklenecek “akışta paylaş” seçeneğiyle yapılacağı belirtiliyor. Yeniden paylaşılan fotoğrafların akışta paylaşan kullanıcının ismi ve profil resmi altında görüleceği söyleniyor. Fotoğraf veya videoların en az iki kez tekrar paylaşılabileceği de gelen bilgiler arasında bulunuyor.

The Verge’de yer alan habere göre, Instagram’ın yeniden paylaşma özelliğini ilk etapta sadece şirketlere sağlaması muhtemel görünüyor. Böylelikle ana akışın yanlış bilgi ve istenmeyen içeriklerden korunabileceği belirtiliyor. Buna ek olarak, Instagram’ın bazı özelliklerini bireysel kullanıcılarından önce şirketlere açtığını da unutmamak gerekiyor.

Instagram yeniden paylaşma özelliğinin ne zaman kullanıcılara sunulacağı ise henüz bilinmiyor. Özelliğin mevcut hâlinin oldukça ham olduğunu belirten kaynaklar, bunun da geliştirme sürecinin henüz başlarda olduğunun bir göstergesi olarak değerlendiriyor. Tüm keşif projeleri gibi, yeniden paylaşma özelliğinin de dağıtıma çıkmadan sonlandırılabileceği söyleniyor.

Instagram yeniden paylaşma konusundaki tavrını bu yıl biraz gevşetmiş durumda. Artık Instagram kullanıcıları, arkadaşlarının fotoğraf, video veya hikayelerini kendi hikayelerinde paylaşabiliyor. Yeniden paylaşma özelliğine ana akışın da dahil edilmesi durumunda Instagram kullanıcılarının üçüncü taraf uygulamalara olan ihtiyacının tamamen ortadan kalkacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER