Teknoloji

Instagram çok yakında kullanıcılardan kimlik doğrulama için video selfie isteyebilir

instagram koleksiyon

Instagram, bazı kullanıcılardan gerçek bir insan olduklarını doğrulamak için yüzlerinin farklı açılarını gösteren bir video selfie göndermelerini istiyor. Bu, sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından Twitter’da yayınlanan ekran görüntülerinden görülüyor.

Sosyal ağ servisi, spam mesajlar bırakabilen, insanları taciz edebilen veya beğeni veya takipçi sayılarını yapay olarak şişirmek için kullanılabilen bot hesaplarıyla uzun süredir mücadele ediyor. Meta’nın platformdaki botların yaygınlığına çözüm bulmaya yardımcı olmak amacıyla bu özelliği geliştiriyor olması muhtemeldir.

XDA Developers‘a göre şirket, bu özelliği geçen yıl test etmeye başladı ancak teknik sorunlarla karşılaştı. Birden çok kullanıcı, mevcut hesaplarını doğrulamak için kendilerinden bir video selfie çekmelerinin istendiğini bildirdi.

Twitter’daki başka bir yazar olan Bettina Makalintal, video selfie’yi çektiğiniz adım için yardımcı olan ekranın bir ekran görüntüsünü yayınladı.

https://twitter.com/bettinamak/status/1460306493207715840?s=20

Bu özelliğin şu anda bir test mi yoksa yavaş yavaş kullanıma sunulacak bir özellik mi olduğu henüz belli değil. Meta, bu konuyla ilgili henüz resmi bir açılama yapmadı.

Meta’nın Yüz Tanıma özelliklerinden birini kapatacağına dair yaptığı son duyuru göz önüne alındığında, bu hareket bazılarını şaşırtabilir. Şirketin o zamandan beri tekrarladığı gibi, Meta’nın bir bütün olarak yüz tanıma kullanımını değil, yalnızca belirli bir Facebook özelliğini kapatıyordu. Ekran görüntüsünün alt kısmındaki mesaj, özelliğin yüz tanıma özelliğini hiç kullanmayacağını ve 30 gün sonra videonun silineceğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER