Teknoloji

Instagram ürün etiketleme özelliğinin kapsamını genişletiyor

instagram ürün etiketleme

ABD’de yaşayan ve profili açık olan tüm Instagram kullanıcıları, artık paylaşımlarında ürün etiketleme özelliğinden faydalanabiliyor. Şimdiye kadar markalara ve içerik oluşturucularına özgü olan bu özelliğin kapsamının genişleyeceği geçtiğimiz ay duyurulmuştu.

Ürün etiketleme özelliğinin herkese açılması, internette yeni yeni tanınmaya başlayan veya daha fazla tanınmak isteyen kullanıcıların işine fazlasıyla yarayabilir. Örneğin, bir festivale gittiğinizde giydiğiniz kıyafetleri ve kullandığınız aksesuarları etiketleyerek takipçilerinizin söz konusu ürünlere erişimini kolaylaştırabilirsiniz.

Instagram’dan daha önce yapılan açıklamada, bu özelliğin arkasındaki amacın “insanların küçük işletmeleri desteklemesine yardımcı olmak” olduğu belirtilmişti. Ürün etiketlemek ilk etapta kullanıcılara herhangi bir maddi kazanç sağlamayacak. Ancak Instagram mağazalarla iş birliği yapılması için testler yürütüyor. Buna ek olarak, Meta da küçük ölçekli “tanınmış kişi”lere uygulamaları üzerinden para kazanmaları konusunda yardımcı olmak istiyor.

Ürün etiketleme süreci, herhangi bir kullanıcıyı etiketlemekten farklı değil. Öncelikle kullanıcıların uygun bir markayı etiketlemesi gerekiyor. Ardından da anahtar sözcüklerden faydalanarak doğru ürün bulunuyor. Ürün etiketine dokunulduğunda kullanıcılar o ürünü doğrudan Instagram üzerinden veya markanın ürün sayfası üzerinden satın alabilecek.

Instagram ürün etiketleme özelliğini sabit paylaşımların ötesine taşımak için de hazırlanıyor. Şirket, hikayeler için de benzer bir özellik üstünde çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER