Teknoloji

Instagram taciz ve ırkçılıkla mücadele için yeni önlemler alıyor

instagram

Instagram’da taciz ve ırkçılık konusu son olarak Euro 2020 finalinin ardından İngiltere Milli Takımı’nın siyahi futbolcularına yönelik hakaretlerin ardından bir kez daha gündeme gelmişti. Taciz ve ırkçılıkla mücadele için yeni bir özelliği duyuran Instagram, mevcut iki önlemini de biraz daha kuvvetlendirecek.

Şirket saldırgan yorumları paylaşılmadan önce tespit etmeyi hedefliyor. Hâlihazırda saldırgan yorumların tespit edilmesi durumunda yorumu yazan kişinin karşısına bir uyarı mesajı çıkıyor. Bu mesaj kullanıcıların karşısına ikinci veya üçüncü kez çıktığında ise “yorumunuz yayınlandığı takdirde hesabınız silinebilir” uyarısı görülecek. Bu uyarının etkili olduğunu ve kullanıcıların yarısının yorumunu değiştirdiğini belirten sosyal ağ, artık ilk tespitte uyarının gösterileceğini belirtti.

Instagram’ın taciz ve ırkçılığa karşı kullandığı bir diğer yöntem ise Gizlenmiş Kelimeler. Bazı ülkelerde kullanıcılar belli kelime ve kalıpları içeren mesajları ya da yorumları otomatik olarak engelleyebiliyor. Söz konusu yöntemle ırkçı, cinsiyetçi ve homofobik yorumların da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Gizlenmiş Kelimeler özelliğini tüm dünyada kullanıma sunan sosyal ağ, anahtar kelimelerin sayısını da artırıyor. Buna ek olarak, Daha Fazla Yorum Gizle seçeneğiyle de ekstra koruma sağlanıyor.

Instagram tarafından sunulan yeni özellik ise yeni takipçilerin veya takipçi olmayanların yorumlarının engellemeyi sağlıyor. Söz konusu özellik mesaj isteklerini de kapsıyor. Instagram böylelikle sadece saldırmak için bir hesabı takip edenlerin önünü kesmeyi amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER