Teknoloji

Instagram’dan şifre hırsızlığıyla mücadele için yeni özellik

instagram şifre

Instagram giderek artan şifre hırsızlıklarına karşı kullanıcılarına yardımcı olmak için yeni özellik sunuyor. Kullanıcılar bundan böyle Instagram’dan gelmiş gibi görünen bir e-posta aldıklarında bu e-postanın doğruluğunu telefonlarındaki Instagram uygulaması üzerinden kontrol edebilecek.

Uygulamanın Ayarlar menüsündeki Güvenlik sekmesinde artık “Instagram’dan E-postalar” adını taşıyan bölüm yer alıyor. Bu bölümde Instagram’ın 14 gün içinde güvenlik ve giriş konularında gönderdiği e-postaların listesi yer alıyor. Bu liste sayesinde Instagram’dan gelmiş gibi görünen e-postaların gerçekliği hızlı biçimde kontrol edilebilecek.

Yeni menüde Instagram’dan gelen e-postalar “Güvenlik” ve “Diğer” başlıklı iki bölümde gösteriliyor. Kullanıcılar kendilerine gelen e-postayı bu sayfada gördükleri takdirde e-postadaki bağlantılara rahatlıkla tıklayabilecek. Eğer gelen e-posta listede yoksa, kullanıcıların o e-postayı gelen kutularından silmelerinde fayda var.

Instagram şifre hırsızlarına yenilenlere de yardımcı oluyor

Instagram tuzağa düşen ve hesaplarını kaptıran kullanıcıların yapması gerenleri de yardım sayfasında madde madde sıralıyor.

Instagram’ın yeni listesinin kullanıcılar açısından takdire değer bir ekleme olduğu söylenebilir. Özellikle şifre hırsızlığı saldırılarının gitgide arttığı ve daha sofistike hâle geldiği dönemde bu tarz araçların varlığı daha önemli geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER