Teknoloji

Instagram QR kod özelliğini tüm dünyaya açıyor

instagram qr kod

Instagram QR kod desteğini dünya genelinde kullanıma açıyor. Artık kullanıcılar destekleyen üçüncü taraf kamera uygulamalarının okuyabildiği QR kodları oluşturabilecek. Sosyal ağ, bu özelliği ilk olarak Japonya’da faaliyete geçirmişti.

Söz konusu özellik sayesinde işletmeler QR kodlarının çıktısını alabilecek ve müşterileri sadece bu kodu taratarak işletmenin Instagram’daki hesabına ulaşabilecek. Buradan işletmenin çalışma saatlerini görmek, bir şeyler satın almak veya sadece Instagram hesabını takip etmek mümkün olacak.

QR kod oluşturmak için kullanıcı profilindeki ayarlar menüsüne gitmek ve QR kod yazılı seçeneğe dokunmak gerekiyor. Bazı kullanıcılar burada hâlâ Nametag (Ad Etiketi) özelliğini görebilir. Kullanıcılar oluşturdukları QR kodunu kaydedebilecek veya paylaşabilecek.

Instagram’ın yukarıda bahsettiğimiz Ad Etiketi sistemi de benzer bir nitelikteydi. Ancak bu sistemle oluşturulan QR kodları sadece Instagram’ın kamerasıyla taranabiliyordu. Yeni özellikte ise üçüncü taraf kameralar üzerinden de tarama işlemi yapılabilecek.

Instagram QR kod sistemini kullanan tek uygulama değil. Twitter, Facebook, Snapchat ve Spotify gibi uygulamalarda da QR kod sistemlerinden yararlanılıyor. Ancak bunlar arasında gerçek QR kodları için destek sunan tek platformun Twitter olduğunu belirtmek gerekiyor. Küresel koronavirüs salgınının patlak vermesiyle birlikte Instagram’ın da daha açık bir QR kod sistemine geçiş yapması pek de sürpriz etkisi yaratmıyor. Artık restoranlarda bile menüyü görmek için QR kod taratılırken, işletmeler de insanları internet sitelerine QR kodlar ile yönlendiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER