Teknoloji

Instagram profilleri için sabitlenmiş gönderiler test ediliyor

instagram blend

Instagram kullanıcıları çok uzun süredir favori hikayelerini profillerine sabitleyebiliyor. Böylelikle bu hikayelerin kalıcı hâle gelmesi sağlanıyor. Şirket yakında benzer bir deneyimi gönderilerde de sunmaya hazırlanıyor. Instagram profilleri için sabitlenmiş gönderiler test ediliyor.

TechCrunch sitesinin haberine göre, test edilen bu özellik sayesinde kullanıcıların belli gönderileri fotoğraf ızgaralarının en üst sırasına sabitlemeleri mümkün hâle gelecek. Instagram’ın test programına dahil ettiği kullanıcılar, bu özelliğe gönderilerinin sağ üst köşesindeki üç nokta ikonuna dokunduktan sonra açılan menüde “profile sabitle” seçeneğini görebiliyor.

Instagram tarafından konuyla ilgili olarak TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada “Kullanıcıların profillerinde gönderileri öne çıkarmayı sağlayacak yeni bir özelliği test ediyoruz” ifadesi kullanıldı.

Instagram profilleri için sabitlenmiş gönderilerin test edildiğini geçtiğimiz ocak ayında uygulamalar üzerinde ters mühendislik çalışmaları yapan Alessandro Paluzzi ortaya çıkarmıştı.

Twitter ve TikTok gibi sosyal medya platformlarında kullanıcılara belli gönderilerini benzer şekilde öne çıkarma imkanı veriliyor. Bu özelliğin Instagram’da yoğun şekilde paylaşım yapan ve en iyi çalışmalarına daima kolay erişilmesini isteyen kullanıcıları sevindireceğini tahmin etmek pek zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER