Teknoloji

Instagram profilleri için hitap şekli ekleme seçeneği geldi

instagram hitap şekilleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram, tanımlanmış hitap şekilleriyle insanlara hitap etmeyi kolaylaştırıyor. Şirket salı günü, insanların profillerine dört adede kadar hitap şekli eklemelerine izin verdiğini ve daha sonra bunları herkese açık olarak veya yalnızca takipçilerine göstermeyi seçebileceklerini duyurdu. 18 yaşın altındaki kullanıcılar bu ayar varsayılan olarak etkinleştiriliyor.

Instagram, insanların bir hitap şekli eklemek için bir form doldurabileceğini belirtiyor. Eğer bu hitap şekli özelliği profiliniz için tanımlanmış değilse, bunun yerine biyografilerine de hitap şekillerini ekleyebileceklerini söylüyor. Instagram, bunun “birkaç ülkede” mevcut olduğunu söylüyor, ancak daha fazlasını belirtmiyor. Türkiye için bu özellik açık değil gibi görünüyor.

Diğer platformlarda da, kullanıcılarının profillerine hitap şekillerini eklemelerine izin verdiğini görüyoruz. OkCupid gibi flört uygulamaları veya Lyft gibi diğer uygulamalar gibi bu özelliği zaten çıkarmıştı. İlginç bir şekilde Facebook, kullanıcıların hitap şekillerini 2014’ten itibaren tanımlamalarına izin verdi, ancak bu özellik insanları İngilizcede gördüğümüz “he/him, she/her, and they/them” gibi tanımlamalarla sınırlıyordu. Instagram daha fazla seçenek sunarken durum hâlâ böyle görünüyor.

İLGİLİ HABERLER