Teknoloji

Instagram profilleri için yeni özellik test ediliyor

instagram flipside
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Meta bünyesindeki popüler sosyal platformlardan biri olan Instagram’a yeni özellikler eklemek için çalışmaya devam ediyor. Bu yeni özelliklerden birisi, uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından ortaya çıkarıldı. Söz konusu özellik sayesinde Instagram kullanıcıları profil sayfaları üzerinde çok daha fazla kontrole sahip olacak.

Paluzzi’nin Twitter’da paylaştığı görseller, test edilen yeni özelliğin nasıl işlediğini gösteriyor. Instagram’ın yeni aracı sayesinde kullanıcıların profillerindeki paylaşımların sıralamasını değiştirmeleri mümkün olacak. Kısacası profil sayfasında içerikler paylaşım tarihlerine göre sıralanmayabilecek.

“Görünümü düzenle” adını taşıyan bu yeni seçenek, Instagram’ın profil ayarları içinde görülüyor. Bu yeni seçenekle kullanıcılar profillerindeki galerilerini içeriklerin paylaşım tarihinden bağımsız şekilde düzenleyebilecek. Söz konusu özelliğin profili üzerinde daha fazla kontrol isteyenleri sevindireceğini tahmin etmek çok zor değil.

Paluzzi, Instagram’ın üstünde çalıştığı yeni çıkartmalar hakkında da bilgi verdi. Bunlar arasında bir reaksiyon emojisi çıkartması da bulunuyor. Yeni çıkartmaların ne zaman kullanıcılarla buluşacağı ise belirsizliğini koruyor.

instagramInstagram, kısa süre önce ana sayfasında test ettiği değişikliklerin duyurusunu yapmıştı. Test kapsamında kullanıcılara ana sayfalarındaki içeriklerin sıralanması için “Ana Ekran”, “Takip Edilenler” ve “Favoriler” olmak üzere üç seçenek sunuluyor. “Takip Edilenler” seçeneği, kullanıcılara uzun süredir bekledikleri zamana dayalı sıralamayı gösterecek.

İLGİLİ HABERLER