Eğlence

Instagram profesyonel video içerikleri için ayrı bir bölüm hazırlığında

instagram profesyonel videoInstagram’ın videolar için koyduğu süre sınırını 60 saniyeden 60 dakikaya çıkarmayı planladığına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Ancak TechCrunch’ta yer alan bir haber, Facebook’un sahibi olduğu şirketin başka hazırlıkları olduğunu da gösteriyor. Habere göre, Instagram profesyonel video içerikleri için ayrı bir bölüm hazırlıyor.

Facebook’un Watch veya Snapchat’in Discover bölümlerine benzer nitelikte olacağı söylenen yeni bölümde, 4K çözünürlüklü program ve videoların gösterileceği konuşuluyor. Bu bölümde yer alacak videoların dikey formatta gösterime uygun olarak düzenleneceği de gelen bilgiler arasında bulunuyor.

İçerik sahiplerine gelir aktarımının nasıl yapılacağı konusunda henüz somut bilgiler ortaya çıkmış değil. Ancak videolara kullanıcıları alışveriş sitelerine yönlendirecek bağlantıların da eklenebileceği belirtiliyor.

Instagram profesyonel video bölümünün mevcut Keşif bölümüne mi yerleştirileceği, yoksa ayrı bir sekmede mi sunulacağı da cevabı hâlâ merak edilenler arasında bulunuyor. Facebook’un elindeki tüm silahlarla YouTube ve Snapchat ile video konusunda rekabet etmeyi istediği biliniyor. Dolayısıyla Instagram’a da video için özel bir bölüm eklenmesi isteği kulağa şaşırtıcı gelmiyor. Şirketin konuya ilişkin duyuruyu 20 Haziran’da yapabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER