Eğlence

Instagram video süresi sınırını 60 dakikaya çıkarabilir

instagram algoritması

instagram videoInstagram dünyanın en popüler sosyal ağları arasında yer alıyor. Hem genç hem de yaşlı kullanıcıların büyük ilgi gösterdiği platformun sunduğu deneyimin merkezinde fotoğraf olsa da, videonun da servisteki görünürlüğü ve önemi her geçen gün artıyor. The Wall Street Journal’da yayınlanan bir haber, platformun video konusunda büyük bir adım daha atabileceğini gösteriyor. Habere göre, Instagram video süresi sınırını 60 dakikaya çıkarmayı değerlendiriyor.

Hâli hazırda Instagram’a en fazla 60 saniye uzunluğunda videolar yüklenebiliyor. Sürenin 60 saniyeden 60 dakikaya çıkmasının Instagram deneyiminde hatırı sayılır bir değişim getireceğini söylemek çok da yanlış olmayacaktır. Söz konusu videoların dikey formata uygun sunulacağı belirtilirken, Instagram’ın 60 dakikalık videolar için içerik sağlayıcıları ve yayıncılarla da görüştüğü söyleniyor.

Instagram’da video konusunda bu denli iddialı bir adımın gündeme gelmesine çok da şaşırmamak gerekiyor. Instagram’ın sahibi olan Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, videoyu yeni “mega-trend” olarak tanımlıyor. Facebook’un son zamanlarda daha fazla reklam geliri için video üzerine odaklandığını düşününce Instagram’da da benzer bir hedef doğrultusunda hareket edilmesi kulağa şaşırtıcı gelmiyor. Aylık aktif kullanıcı sayısı 800 milyonu bulan Instagram, reklam verenler için oldukça cazip bir mecra imajı çiziyor.

Instagram video konusundaki yeni planları için henüz nihai kararını vermemiş durumda. Dolayısıyla bu planlarda değişiklik olmasının ihtimaller dahilinde olduğu belirtiliyor. Şirketin hâli hazırda söz konusu uzun videoları sadece platforma giriş yapan kullanıcılara göstermeyi planladığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER