Teknoloji

Instagram Okul Hikayeleri üstünde çalışıyor

instagram hikayeler

Hikaye özelliği, Instagram‘ın büyümesinde en önemli paya sahip unsurlar arasında yer alıyor. Sosyal ağ, bu özelliğin kapsamını genişletip geliştirmek için de çalışmalarına devam ediyor. Instagram Okul Hikayeleri ile genç kullanıcılarına özel bir hikaye deneyimi sunmayı hedefliyor gibi görünüyor.

Okul Hikayeleri üzerinde yapılan çalışmaları ortaya çıkaran isim geliştirici Jane Manchun Wong oldu. Wong bir süredir Facebook ve Instagram’ın mobil uygulamalarının kodlarını inceleyerek üzerinde çalışılan yeni özelliklerin ne olduğu konusunda bilgi veriyor.

Wong’un paylaşımına göre, Okul Hikayeleri sadece belli bir okulun topluluğuna ait kullanıcılar tarafından görülebilecek ve yine sadece o topluluktaki kullanıcılar hikayelere katkıda bulunabilecek. Okul Hikayeleri’nin moderasyonu da manuel olarak gerçekleştirilecek, böylelikle topluluğun emniyeti sağlanacak. Instagram konuyla ilgili olarak açıklama yapmadı.

Instagram Okul Hikayeleri dışında okul odaklı başka özellikleri de test ediyor

Instagram Okul Hikayeleri dışında okul odaklı başka özellikleri de değerlendiriyor. Şirket geçtiğimiz yaz üniversiteye yeni kayıt olan öğrenciler için bir grup özelliğini test etmeye başlamıştı. Bir okulun Instagram grubuna kaydolan kullanıcılar, grup üyelerinin herkese açık hikayelerini görebiliyor ve onlara topluluk listesi aracılığıyla mesaj gönderebiliyor. Hikaye özelliğinin asıl sahibi Snapchat de 2015’te “Kampüs Hikayemiz” adıyla benzer bir özelliği test etmişti.

İLGİLİ HABERLER