Teknoloji

Instagram üniversite öğrencilerinin okul arkadaşlarını bulmasını kolaylaştıracak

instagramInstagram yakında üniversite öğrencilerinin hoşuna gidecek yeni bir özelliği sunmak için hazırlık yapıyor gibi görünüyor. Son zamanlarda servisin Android uygulamasının kodlarına bakarak yeni özellikleri ortaya çıkaran Jane Manchun Wong, üniversite öğrencilerinin bio’larına okul bağlantısı eklemesini ve arkadaşlarını bulmasını mümkün kılacak özellik üstünde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Söz konusu özellik sayesinde kullanıcılar okul bilgilerini doğrudan bio’larına bağlayabilecek. Bu sayede aynı okulda okuyan öğrencilerin birbirlerini bulması kolaylaşacak. Okul bilgisini ekleyen kullanıcılardan mezun olacakları yılı ve okudukları bölüm bilgilerini girmeleri de istenecek. Ancak bu zorunlu tutulmayacak.

Facebook ve LinkedIn gibi platformlarda insanlar üniversite arkadaşlarını rahatlıkla bulabiliyor. Ancak bu platformların gençler nezdinde Instagram kadar popüler olmadığını unutmamak gerekiyor. Sosyal ağın okul üzerinden bağlantı bulma imkanı sunması, akıllara çatı şirketi Facebook’un ilk günlerini getiriyor. Facebook’un ilk zamanlarında kullanıcılar okudukları okulları listeleyerek veya okul ağına katılarak aynı okuldaki diğer kişileri rahatlıkla bulabiliyordu.

Instagram henüz konuya ilişkin olarak bir açıklama yapmazken, Wong’un paylaştığı ekran görüntüleri özellikle ilgili bazı detayları da gözler önüne seriyor. Öğrenciler bir okulda eğitim görmedikleri hâlde kendilerini oraya devam ediyormuş gibi gösteren kişileri bildirebiliyor. Buna ek olarak, okullardaki zorbalık ve taciz vakalarının bildirimi için de bu aracın kullanılabileceği görülüyor.

İLGİLİ HABERLER