Teknoloji

Instagram’da artık çoklu gönderilere müzik eklenebilecek

instagram

Instagram müzikli gönderi özelliğinde önemli bir yenilik sunuyor. Artık birden fazla fotoğraf veya videonun paylaşıldığı gönderilere de müzik eklemek mümkün olacak. Bu özellikten yararlanan ilk isim, ünlü şarkıcı Olivia Rodrigo oldu.

Rodrigo, sosyal ağın yeni özelliğini “bad idea right?” isimli şarkısını duyurmak için kullandı. Rodrigo’nun paylaştığı fotoğraf ve videoları bu şarkı eşliğinde görüntülemek mümkün oluyor. Müzik ekleme sürecinin tekli gönderi, hikaye veya Reels videolarına müzik eklenmesiyle aynı olduğu belirtiliyor. Bu yeni özelliğin dağıtımının başladığı açıklandı.

Instagram bunun yanında başka yenilikleri de duyurdu. Bunlaradan ilki, popüler kullanıcıların takipçilerine Reels videosu yapmaları için yeni bir teşviğin daha sunulması. Kullanıcılar bir şablondan yardım alarak kendi videolarını oluşturup bunu “Kendininkini ekle” seçeneği üzerinden paylaştıklarında hazırladıkları video orijinal içerik sahibi veya sanatçı tarafından öne çıkarılabilecek.

İçerik yapımcısı veya sanatçı bir paylaşımı öne çıkarmak için seçtiğinde video, aynı çıkartma üzerinden sunulan diğer videoların da yer aldığı sayfanın en üstünde gösterilecek. İçerik yapımcıları 10 adet Reels videosunu öne çıkarmak için seçebilecek. Videosu seçilen kullanıcılar da bir bildirimle bundan haberdar edilecek.

Instagram ortak paylaşım özelliğini de geliştiriyor

Instagram aynı zamanda ortak paylaşım özelliğini de geliştiriyor. Artık ana paylaşım sahibinin yanı sıra üç hesap daha paylaşım sahibi olarak işaretlenebilecek. Söz konusu özellik sayesinde ortak yapılan paylaşımlar, paylaşıma katılan tüm kullanıcıların akışlarında görüntülenebiliyor.

İLGİLİ HABERLER