Teknoloji

Instagram, Samsung’un Galaxy Z Fold serisi için özel arayüz hazırladı

instagram dm düzenleme

Instagram, Samsung’un Galaxy Z Fold serisi katlanabilir cihazları için özel bir arayüz hazırladı. Bu arayüz geçmiş sürümlerde görülen tuhaf görüntü oranını ve düzeni değiştiriyor. Güncellenen görünümde ana ekran, arama, yeni gönderi, Reels, profil, beğeniler ve mesajlar butonunun bulunduğu navigasyon rayı ekranın sol tarafına yerleştirilirken; akış da bu rayın hemen sağında kalan alanı kaplayacak şekilde gösteriliyor.

Burada asıl önemli olan uygulamanın artık büyük ekranlı tasarımlar için ölçeklendirilmesi. Artık Reels videolarını etrafında siyah boşluklar olmadan izlemek  mümkün olacak. Buna ek olarak; hikayelerde, gönderilerde ve arayüzün diğer unsurları arasında gezinmek de kolaylaşacak.

Yeni arayüzün dağıtımı ilk olarak Samsung’un temmuz ayının sonunda tanıttığı katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold 5 ile başladı. Ancak Samsung’un daha önce çıkardığı Z Fold cihazlarına da yeni arayüzü getireceği, ancak dağıtımın kademeli şekilde yapılacağı belirtildi.

instagram

Instagram’ın katlanabilir cihazlar için hazırlanan arayüzü şimdilik sadece Samsung’un Galaxy Z Fold serisi cihazlarında karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Google, Oppo, Vivo gibi üreticilerin katlanabilir telefonlarında en azından kısa vadede bu arayüzle karşılaşmak mümkün olmayacağa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER