Teknoloji

Instagram Lite Reels’ı desteklemek için geri dönüyor

instagram lite

Instagram, Lite uygulamasını 2018’de Android için yayınlamış, ancak geçtiğimiz yılın sonbaharında uygulamayı Play Store’dan kaldırmıştı. Uygulama şimdi yeni özellikler ve biraz daha büyük bir dosya boyutuyla geri dönüyor.

Instagram’dan yapılan açıklamaya göre, uygulama 170 ülkede Android cihaz sahipleriyle buluşacak. Instagram’ın standart Android uygulaması için cihazda 30 MB alana ihtiyaç duyulurken, Lite için sadece 2 MB alan yeterli. Instagram Lite’ın ilk versiyonu ise sadece 573 KB yer kaplıyordu. Instagram Lite’ın iOS versiyonu ise gündemde değil.

Boyuttaki artışa paralel olarak Instagram Lite’a yeni özellikler de ekleniyor. Artık Instagram Lite’la mesaj gönderilebilecek veya video paylaşımı yapılabilecek. Buna ek olarak, uygulama üzerinden Reels videoları da izlenebilecek. Reels sekmesi ana sayfada alışveriş sekmesinin yerini alacak.

Instagram Lite’ın ürün müdürü Nick Brown, uygulamaya alışveriş deneyimini eklemek gibi bir niyetlerinin olmadığını belirtti. Reels videolarının Hindistan’da oldukça ilgi gördüğünü söyleyen Brown, bu nedenle Reels’ı Instagram Lite’ta öne çıkardıklarını dile getirdi. TikTok Hindistan’da yasaklı olduğu için Instagram’ın bu ülkede rakipsiz olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Instagram Lite uygulamasını kullananlar ilk etapta reklamla karşılaşmayacak. Ancak uygulamayı hazırlayan ekip, uzun vadede platformun tüm gelir araçlarını Instagram Lite’a da eklemeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER