Teknoloji

Instagram kullanıcılarına yardımcı olmak için ilginç bir özelliği test ediyor

instagram gizli hesap alisveris
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram‘ı uzun süredir kullananların listesinde bir anda takip etmeye başladıkları ve aslında pek umursamadıkları hesapların olması normal bir durum. Bu hesapları takip listesinden temizlemek, yakında çok daha kolay olabilir. Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong, Instagram Android uygulamasının kodlarında yeni bir özelliğin izlerine rastladı.

Wong’un paylaşımı, Instagram’ın takip edilen kişileri otomatik olarak gruplandırmayı test ettiğini gösteriyor. Buna göre, takip edilenler son 90 günlük kullanım baz alınarak “En az etkileşime girilenler” veya “Ana sayfada en çok gösterilenler” gibi gruplara ayrılıyor. Kullanıcılar “En az etkileşime girilenler” grubunu tek bir dokunuşla tamamen takipten çıkarabiliyor.

instagram

Instagram gerçekten önemli kişilere odaklanmaya yardımcı olabilir

Bu özelliğin kısa süre içinde tüm kullanıcılara açılıp açılmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak Instagram’ın bu özelliği tüm kullanıcılara sunması faydalı bir hareket olarak değerlendirilebilir. Bu özellik sayesinde sosyal ağın aktif kullanıcıları, gerçekten kendileri için önemli olan kişi ya da hesaplara daha iyi odaklanabilir.

Instagram’ın test ettiği yeni özellik sayesinde kullanıcıların “Yakın Arkadaşlar” listesi oluşturmaları da kolaylaşabilir. Bu kullanışlı aracın akıbetini görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER