Teknoloji

Instagram Keşfet sayfasına alışveriş sekmesi ekledi

instagram kesfet

Instagram‘ın bağımsız bir alışveriş uygulaması çıkaracağına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Bu uygulamanın ne zaman hazır hâle geleceği henüz bilinmese de, popüler sosyal ağ platformunda ticareti biraz daha öne çıkarıyor. Instagram Keşfet sayfasına eklediği alışveriş sekmesiyle alışveriş yapılabilen paylaşımları daha kolay biçimde bulmayı mümkün kılıyor.

Instagram yeni sekmesiyle birlikte platformunu ürün satışı için kullananlara başka bir imkan daha sağlıyor. Satıcılar, Instagram üzerinde paylaştıkları hikayelere de alışveriş çıkartmaları ekleyerek satış sürecini bu çıkartmalar üzerinden başlatabilecek.

Facebook‘un sahibi olduğu Instagram‘da alışveriş her geçen gün daha önemli bir faaliyet hâline geliyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, paylaşımlardaki alışveriş etiketlerini görmek için her ay 90 milyon kullanıcı paylaşımın üzerine dokunuyor. Facebook‘un operasyon şefi Sheryl Sandberg, Instagram hesabı olan şirket ve işletme sayısının 25 milyonu aştığını ve bunların 2 milyonunun Facebook‘a reklam verdiğini belirtmişti.

Kullanıcılarının alışverişe olan eğilimi ve hevesi, Instagram’ın bağımsız bir alışveriş uygulaması üzerinde çalışmasını daha anlamlı kılıyor.

Instagram Keşfet sayfasına alışveriş sekmesi ekleyerek üst seviyeye taşıdığı alışveriş açılımını 2016’nın kasım ayında test etmeye başlamış ve 2017’nin mart ayında geniş bir kullanıcı kitlesine açmıştı. Şirket, geçtiğimiz haziran ayında ise alışveriş imkanını hikayelere taşımak için testler gerçekleştirmeye başlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER