Teknoloji

Instagram ırk ve etnik köken anketiyle kullanıcılarını yakından tanımak istiyor

instagram

Instagram’ın TikTok’u taklit etme girişimleriyle ilgili tartışmalar ve Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in tavsiye edilen içeriğin hacminin gelecek yıl iki katına çıkacağını belirtmesi gibi gelişmelerle, Instagram bu hafta gündemden pek düşmedi. Şimdi de, Instagram ekibi, uygulamadaki marjinal toplulukların deneyimleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyor.

İnsanların platformda yaşayabileceği farklı deneyim türlerini daha iyi anlamak için Instagram, daha fazla demografik bilgiye ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Bir Instagram blog yazısında, “İnsanların ırkını veya etnik kökenini bilmiyorsak, ürünlerimizin farklı toplulukları nasıl etkilediğini değerlendirme yeteneğimiz kısıtlıdır.” deniyor.

Bugünden başlayarak önümüzdeki birkaç ay boyunca, ABD’deki bazı kullanıcılardan kendileri hakkında bu bilgileri paylaşmaları isteniyor. Anket isteğe bağlıdır ve herkes göremez. Instagram, ankete katılmanın, paylaşımların erişimi gibi, platformun nasıl kullanıldığıyla ilgili hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini söylüyor.

Instagram anketi kendi sunucularında barındırmıyor. Bunun yerine, araştırma ve anket şirketi YouGov, verileri toplayacak. Tanımlanmamış yanıtları şifreleyecek ve bilgileri birkaç araştırma kurumu arasında bölüştürecek. Sonunda, Instagram toplu biçimde verileri alacak. Ne Instagram ne de Texas Southern University, University of Central Florida, Northeastern University ve Oasis Labs gibi iş ortakları, yanıtları bireysel kullanıcılara bağlayamayacak. YouGov, yanıtları 30 gün sonra silecek ve araştırma iş ortakları da talep üzerine bunu yapacak.

Haziran 2020’de Instagram tepe yöneticisi Adam Mosseri, platformun toplulukları; özellikle taciz, doğrulama, içerik dağıtımı ve algoritmik önyargı açısından nasıl farklı şekillerde etkilediğini inceleme sözü vermişti. Birkaç ay sonra ise Instagram, ürünleri geliştirmesiyle ilgili önyargıları ve insanların Instagram’daki deneyimlerini daha iyi anlamaya ve ele almaya odaklanmak için bir eşitlik ekibi oluşturduğunu söylemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER