Teknoloji

Facebook Ana Sayfa akışı içine öneri tabanlı yeni sekmeler getiriyor

facebook

Meta’nın üstünde, içerikleri kronolojik sırayla göstermesine dair giderek artan bir baskı var. Her ne kadar şirket, tam olarak bu talebe uygun hareket etmese de, bu gelen geri bildirimleri dikkate alarak adım attığını gösteriyor. Facebook, aynı anda daha fazla kontrol sağlayan ve sosyal ağa önerileri iletmek için daha fazla fırsat sunan Ana Sayfa ve Akış sekmelerini kullanıma sundu.

Akışlar sekmesi, arkadaşlardan, gruplardan ve Sayfalardan gelen gönderileri doğrusal bir zaman çizelgesinde gösterir, ancak Ana Sayfa sekmesi, takip etmediğiniz kişiler de dahil olmak üzere gönderileri, Reels videolarını ve diğer içerikleri önermek için Facebook’un keşif motorunu kullanıyor.

Sekmeler, bugünden itibaren Facebook’un Android ve iOS uygulamalarının kısayol çubuğunda görünecek ve bu hafta içinde dünya çapında kullanıma sunulacak. Ana Sayfa  sekmesi varsayılan olarak açılıyor, ancak her zaman kullanılabilir olduğundan emin olmak için Akışlar sekmesini kısayol çubuğuna sabitleyebilirsiniz.

Sosyal medya devi daha önce kronolojik sıralamaya göre gezinmeyi tercih eden kişilere çeşitli tavizler vermişti. Geçen yılın mart ayında, kullanıcılara Haber Kaynağı için “En Yeniler” şeklinde bir ayara hızlı erişim sağlamıştı. Ancak The Verge sitesinin belirttiği gibi, bu yeni yaklaşım TikTok’un videolara yönelik öneri odaklı yaklaşımıyla, arkadaşlara ve Sayfalara olan olağan odağı bırakmadan rekabet etme çabası gibi görünüyor. Meta, 2021’in üçüncü çeyreğinde ilk kez günlük Facebook kullanıcı sayısında kayıp yaşadı ve şimdilerde daha önceki hızlı büyümesine geri dönmek için mücadele ediyor. Önerilere yönelik bu değişim, sadece arkadaşlarıyla etkileşim kurmak isteyenleri yabancılaştırmadan kullanıcıların geri gelmelerini sağlayacaktır.

İLGİLİ HABERLER