Teknoloji

Instagram internet tarayıcısı üzerinde bildirim göstermeye başladı

instagram yeniden paylaşım

Instagram internet tarayıcısı üzerinde bildirim desteğini kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı. Desteğin Google Chrome üzerinde sunulduğu Android Police sitesi tarafından ortaya çıkarılırken, Apple Safari ve Mozilla Firefox‘un da desteğin kapsama alanında olduğu ifade edildi.

Instagram tarayıcı üzerinde bildirim göstermek için öncelikli olarak kullanıcılardan izin alıyor. Bu iznin verilmesiyle birlikte internet tarayıcısı üzerinden Instagram’a giriş yapanlara yeni beğenilerden, yorumlardan ve takipçilerden haberdar olmak için ekstra bir mecraya kavuşmuş oluyor.

Instagram internet tarayıcısında bildirim gösterme desteğini hem masaüstü hem de mobil cihazlarda sunuyor. İnternet tarayıcılarına ek olarak, Instagram’ın daha az veri ve kaynak tüketen Instagram Lite uygulaması da bildirim desteğine kavuştu. İlk etapta sadece Meksika’da kullanıma sunulan Instagram Lite uygulamasının kapsama alanının da önümüzdeki dönemde genişlemesi bekleniyor.

Instagram internet tarayıcısı ve Lite uygulaması üzerinde bildirim desteği sunsa da, bu durum ana uygulamayla söz konusu araçlar arasındaki farkların kapandığı anlamına gelmiyor. Bu platformlardan hâlâ video yüklenemiyor ve mesajlaşma özelliğine erişilemiyor. Instagram’ın söz konusu eksiklikleri kapatıp kapatmayacağı da belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER